CHP’nin sağcı danışmanları

“Mesele ideolojik mi? Değil. Şu anda görünen o! Parti şu anda ‘Kılıçdaroğlucular’, ‘Ekremciler’ diye ikiye bölünmüş durumda. Bu sadece parti içinde değil medyada da böyle.”...

“Mesele ideolojik mi? Değil. Şu anda görünen o! Parti şu anda ‘Kılıçdaroğlucular’, ‘Ekremciler’ diye ikiye bölünmüş durumda. Bu sadece parti içinde değil medyada da böyle.”

CHP’yi yakından takip edenlerin ortak değerlendirmesi böyle.

Peki bu durum 31 Mart yerel seçimlerine nasıl yansıyacak?

Çarpıcı olan şu: 28 Mayıs gecesine kadar Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler (medya dahil) sorumlunun sadece CHP Genel Merkezi olduğunu iddia ediyor ve bu konuda “değişim” çağrısına destek veriyorlar. Burada bir sorumluluk varsa “o seçim bu seçim değil” diyen herkesin değil mi?

Örneğin… Herkes Abdüllatif Şener’in “Sinan Oğan’a oy verdim… Sonra da geçersiz oy kullandım (sandık öyle demiyor)” açıklamasını konuşuyor. Kimse partinin “sağcı” danışmanlarını ve araştırma şirketlerini konuşmuyor.

Örneğin… 2010’larda Tansu Çiller’in danışman kadrosunda yer alan Şükrü Karaca (2014’te hayatını kaybetti) Kılıçdaroğlu’nun bir dönem çekirdek kadrosundaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar