Bahçeli’den “Cumhur adına değil kendi adıma konuştum” mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü bir gazetecinin sorusu üzerine “50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü bir gazetecinin sorusu üzerine “50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa…” dedi.

İki görüş var…

Birinci görüşe göre; “Erdoğan bunu siyaseten yaptı. Cumhur İttifakı’nı değil, 14-28 Mayıs’ta oluşan Millet İttifakı’nı hedef aldı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 30 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da ‘Yerel seçimlerde tek başımıza girelim’ çağrısına bir bakıma ‘hodri meydan’ diyerek yanıt vermiş oldu”.

İkinci görüşe göre; “AKP içinde sayısı azımsanmayacak bir grup MHP’den kurtulmak istiyor. Erdoğan da yeni dönemde yeni yol haritası hazırladı ve bunu uyguluyor”.

Dün… MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı’na sahip çıktı, yüzde 50 artı 1 konusunda “geçmişte nerede duruyorsak şimdi de oradayız” mesajı verdi. Bunları söylerken de “İkinci görüşün” tezine yanıt verdi:

“Bazı zeka ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar