Mindfulness bölüm 2: Mutluluk için gerekli 6 şey

Mindfulness da mindfulness... Bu kelimenin henüz tam Türkçe karşılığı yok. Yani sözlüğe bakarsanız var da, gerçek anlamını temsil etmiyor. Sözlükteki karşılığı 'dikkatlilik' ama...

Mindfulness da mindfulness... Bu kelimenin henüz tam Türkçe karşılığı yok. Yani sözlüğe bakarsanız var da, gerçek anlamını temsil etmiyor. Sözlükteki karşılığı 'dikkatlilik' ama mindfulness, sadece dikkatli olma durumu değil.
Peki nedir mindfulness? Geçen çarşamba günü yazmıştım ama yazıyı kaçıran ve konudan habersiz okurlarım için tekrar anlatmaya asla üşenmiyorum. (Bu yazı cumartesi günü çıkacaktı ama iki yazı günüm de ilanlara denk geldi...)
Efendim kısaca mindfulness; Uzakdoğu felsefesinden esinlenilen ve tıpta da yer alan bir akım. İçinde empati, kendini sevmek, kendine iyi davranmak, bütün etiketleri atmak ve en en önemlisi yaşadığın anda kendinde ve etrafında olanları oldukları gibi fark etmek (farkındalık), anda kalmak var.

ANNEN ARAYINCA AÇ
Yani şu dırdırdır durmayan zihnimizin sesinden kurtularak hayat amacımızı kaçırmadan, stressiz yaşamak, hayatın güzelliklerini fark etmek, iyileşmek... Meditasyon ise vazgeçilmez yolu.
Bu mindfulness'ın beden ve ruh sağlığımıza etkisi o kadar büyük ki, Time dergisi özel 'mindfulness' sayısı çıkarttı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.326 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.255 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.476 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.965 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.848 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar