‘İşsiz erkek karısını dövebilir’ diyorsunuz yani öyle mi?

Hırsını almak ya da alamamak... Her iki türde de durumun sebebi aynı; sonsuz ve soğuması imkansız ömür törpüsü bir öfke. Böyle en birikmişinden, şelaleler misali gürül gürülünden...

Hırsını almak ya da alamamak...
Her iki türde de durumun sebebi aynı; sonsuz ve soğuması imkansız ömür törpüsü bir öfke. Böyle en birikmişinden, şelaleler misali gürül gürülünden, gümbür gümbür, engel tanımazından.
Esasen tek bir olaya ya da kişiye değil, alayına bir öfkedir bu; hayata, kaderine, gelmişine, geçmişine, salaklıklarına, olduramadıklarına, raydan çıkmış talihine, hatta yaşamanın ta kendisine...
Düşünsenize; akıl mantık yolunu kullanabilen, hadiselere iki dakika soluklanıp bakabilen, az çok kontrol sahibi, durum tespiti yapabilme kabiliyeti olan, aynada gördüğüyle barışık biri niçin 'hırsını almak/alamamak' pozisyonuna gelsin ki? Gelmez... Gelse de zaten ben söyleyeyim; ne yaparsa yapsın o yürek serinlemek, ferahlamak bilmez.
Şimdi benim bu 'hırsını aldı/alamadı', 'hırs da ne fenaydı' konusuna nasıl geldiğimi biliyorsunuzdur.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; hangi akılla, hangi kararla, hangi lafı nereye koyduğunu düşünerek bilemiyorum ama (Ben artık birçok şeyi bilemiyor ve anlayamıyorum) dedi ki, "İşsiz olan, eve para getiremeyen erkek hırsını karısından alır." Yani dedi ki; erkeğin işi yoksa kadın dayak yer arkadaş.
Yani dedi ki; erkek eve para götüremezse karısını dövebilir ağalar.
Yani dedi ki; işsiz erkeğin karısını dövmesi, kesmesi, biçmesi, gözünü morartması normaldir. Bunda garipsenecek, ceza verecek bi' şey yok. Kadınlar da bunu çekecektir.
Yani dedi ki; ey erkekler, işsizseniz karınızı tekmelemek, dövmek, saçından tutup yerden yere sürüklemek, şöyle gözünün ortasına yumruk geçirmek serbest. Siz de rahatlayın yahu; akşam sporu!
Yani dedi ki; erkeklere iş verin ki, kadınlar dayak yemesin.
Ben de diyorum ki; yuh! Pes! Sen de mi Brütüs!
Aslında şunu da çok merak ediyorum:
Siyasilerimiz, sanatçılarımız ve toplum önündeki kişiler ne zaman kameralara, mikrofonlara, kitlelere söyledikleri sözlerin kahvede söyledikleri sözlerle bir olamayacaklarını idrak edecekler?

KENDİ KALESİNE GOL ATTI
Hadi dost meclisinde, kahvede falan sohbet ederken 'Erkeğin şiddet göstermesinin sebeplerinden biri işsizlik ve bunun baskısı olabilir' gibi bir cümle kurabilir ve bunun üzerine yanındakilerle hararetli bir tartışmaya girebilirsin. Ki yine de sana bin torba cevap verilir, tezin anında çürür.
Ama sen milyonları etkileyen, topluma yön veren, akıl veren, umut vermesi gereken bir siyasi lider olarak kalkıp "Eve para getirmeyen erkek hırsını kadından alır" diyemezsin. Dersen, müthiş bir yanlışın içine düşersin.
Kadına şiddeti işsizliğe bağlayamazsın.
İktidara gol atayım derken kendi kalene atarsın. Kadına şiddet, her gün daha da açılmaya devam eden kocaman bir yaradır.
Eğer kadına şiddete dur demek istiyorsanız, muhalefet olarak yapmanız gerekenler belli. Bakın, 'iyi hal'den çıkıp karılarının kafasına sıkan adamlar var. Bakın, çocuklarını öldüren adamlar var. Bakın, kadınlarımızın can güvenliği yok; patır patır canlarından oluyorlar. Kadınlarımızı koruyan yok; kadınlarımızın umudu, adeta tutunacak dalı yok.
O adamlar kardeşlerini, kızlarını, nişanlılarını, karılarını, göz koyup alamadıklarını, annelerini, bebeklerini taciz ediyor, dövüyor, yakıyor, bıçaklıyor, öldürüyor, geleceklerini katlediyorlar.
'İşsiz erkek karısını dövebilir canım, ne yapsın!' mesajını verip bu rezalete, skandala bahanelerle destek atmak ne demek? Bu lafın buraya geleceğini hesaplayamamak ne demek? Oy toplayacağım diye sersem laflar edeceğinize biraz elinizi taşın altına koyun.
Nedir yani; 'dünya ağzı torba değil ki büzesin' aylarında mıyız neyiz, anlamadım.
Kimse ne dediğini bilmez mi! Yapmayın, etmeyin, eylemeyin Allah aşkına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.326 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.255 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.476 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.965 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.848 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar