Haftanın top 5’i

1 X Beach Yalıkavak: Bodrum'da sezon tam başlamış değil; çoğu yer ya kapalı ya da son hazırlıklar yapılıyor. Geçen cuma Yalıkavak'taki X Beach açılınca, gidelim dedik. İyi ki de gitmişiz....

1 X Beach Yalıkavak:
Bodrum'da sezon tam başlamış değil; çoğu yer ya kapalı ya da son hazırlıklar yapılıyor. Geçen cuma Yalıkavak'taki X Beach açılınca, gidelim dedik. İyi ki de gitmişiz. Servisi, rahatlığı, beyaz kumu, odun fırınından çıkan çıtır çıtır lahmacunları, kafa şişirmeyen tatlı tatlı müzikleri ve köpekseverliği ile, bu yaz beni Gümüşlük'ten çıkarabilecek yegane plaj olur.

2 'Zeytin Ağacının Gölgesinde Yunanistan':
Bu kitabın tam zamanı... Nazlı Gürkaş kalkmış, Yunan adalarını dolaşmış; Yunanistan'ın en güzel yerlerini, en uygun bütçeyle nasıl gezersiniz, kimsenin görmediği yerleri nasıl keşfedersiniz, neler yapmalısınız, nerede ne yemelisiniz, yazmış.
Kitabı okurken sanki oradaymış gibi hissedip acil gezi planı yapmak isteyeceksiniz. Begonviller arasında, mis gibi Ege kokan rehber-kitap 'Zeytin Ağacının Gölgesinde Yunanistan', Hep Kitap'tan çıkmış; pek sevdim.

3 Bikotbişortmag:
Kendisini 'Türkçe sözlü hafif Batı kadını' diye tanımlayan; komik, akıllı, eğlenceli, biraz asi, süper zeki blogger, yazar, sosyal medya fenomeni Pink Freud'un Instagram sayfalarından biri bikotbitişortmag... Sosyal medya kullanımımı sınırladığım için, Instagram'a girer girmez ilk önce onun story'lerine bakıp neşeleniyorum.
Hollywood'dan Türk magazinine, çok komik ve cuk oturan tespitleri var.

4 'Vazgeçebilmek':
Bu kitabımızın yazarı da Guy Finley... Destek Yayınları'ndan çıkmış. Kişisel gelişim türünde. Diyorlar ki, türünün en iyisi... Mutlulukla aramızda duran engelleri aşmamızın yollarını, yani vazgeçmeyi öğretiyor. Kitabın çevirisi bana biraz sıkıntılı gelmese su gibi akacaktı ama yine de bu haliyle bile tavsiye edilebilir. Vazgeçmeden; yenisi, iyisi, güzeli gelmiyor değil mi?

5 Ortancalar:
Pembe, beyaz, lila ortanca çiçekleri... Eskiden önce begonvilleri, sonra papatyaları severdim ama bu yaz ortancalar girdi hayatıma. Öyle bir anda aşk oluverdi aramızda. Gölgede büyüyorlar, fazla değişikliğe gelemiyorlar. Nasıl da güzeller...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.326 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.255 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.476 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.965 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.848 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar