Sevgiyle örülen şapkalar

Sevgimizi ilmek ilmek dokuduk” kampanyası kapsamında bir aydır çevremdeki herkes her yaş grubu için bere-atkı örüyor. Bu kampanya fikri Asitane Vakfı'na, Hasibe Turan'a ait. Vakfın merkezinde mültecilere ilişkin...

Sevgimizi ilmek ilmek dokuduk” kampanyası kapsamında bir aydır çevremdeki herkes her yaş grubu için bere-atkı örüyor. Bu kampanya fikri Asitane Vakfı'na, Hasibe Turan'a ait. Vakfın merkezinde mültecilere ilişkin birçok çalışma yaparken onların sorunlarını yakından görmüş birisi. Sadece sorunları değil toplumun konuya ilişkin yabancılığını da görmüş. Bu kampanya ile maddi yardımların ötesinde onlarla duygusal bir bağ kurmayı, yaşadıklarıyla empati geliştirmeyi de hedefliyor. Kadınlar merhametlerini, duyarlılıklarını da yardımların içine katıyor. Kampanya, tabii ki uzaktan bağışlarla yapılan yardımların yerine bizzat kendi emeğimizle ortaya çıkan bir şapkayı bereyi hediye ederek bir mülteci çocukla geliştirilen yakınlığın peşinde ve bu yaklaşımıyla çok büyük ilgi gördü. Beyoğlu, Zeytinburnu, Tuzla, Küçükçekmece Belediyeleri'nin kadın olan başkan yardımcıları gönüllü olarak bu projenin destekçisi oldular. Herkesin ördüğü bereyi hediye ederek katıldığı kampanyanın ilk etabında geçen hafta 10.000 bere Kahramanmaraş'ta, çadır kentteki çocuklara teslim edildi. Kampanya 10 ildeki 22 çadır kente daha berelerini ulaştırmayı hedefliyor.

Kampanyaya bere örerek katkıda bulunanlar arasında Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu da var. Doğrusu bu kampanya iş kadınlarımızdan sanatçılara çok kişinin desteğini bekliyor.

AYLAN KÜRDİ'NİN CESEDİ ÜZERİNDEN NEFRET

Mültecilerin Avrupa'ya göçü sürerken, Avrupa toplumunda tepkiler hafiflemek yerine güçleniyor. İsviçre'de referandum, Danimarka'nın Shengen vizesinden çıkma kararı, Almanya'daki saldırılar ve son olarak Charlie Hebdo Dergisi'nde Laurent Sourisseau'nun 'Göçmenler' başlıklı karikatürü düşünce biçimlerini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Bu karikatürde Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedi için“Küçük Aylan büyüdüğünde ne olurdu?” sorusuna çizgiyle verilen cevap şöyle: “Koşarak kaçan bir kadını, elleri açık halde kovalayan iki erkek.” Karikatürün altında da Fransızcada elle tacizde bulunanlar için kullanılan 'Tripoteur' kelimesi kullanılarak 'Almanya'da tacizci' yazısı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 192 Okunma Türkiye’yi taşıyacak düşünce kapasitesi nasıl gelişir? 16 Mart 2024 | 155 Okunma Amerika’nın mesajı 09 Mart 2024 | 160 Okunma Her şey yalanmış… 02 Mart 2024 | 224 Okunma Mekânın şerefini içinde oturanlar sağlar 24 Şubat 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar