Mutsuzluk Müslümanlığından vazgeçmek…

2016'nın Z raporunu çıkarmaya çalışsak çok zorlanırız. Her alanda kestirilemez sonuçları olan, acı kayıplarla dolu, zor bir yıl geçirdik. Üzerimizden tırlar tanklar geçti, çizgi film...

2016'nın Z raporunu çıkarmaya çalışsak çok zorlanırız. Her alanda kestirilemez sonuçları olan, acı kayıplarla dolu, zor bir yıl geçirdik. Üzerimizden tırlar tanklar geçti, çizgi film karakterleri gibi kalkıp hayata devam ettik ve edeceğiz de… Doğal olarak da etrafta bir umutsuz ruh hali hakim. Bu hal bizim cenahlarda daha da yoğun yaşanıyor. Aslında itiraf etmesek de bu karamsar halin sebepleri arasında dünyanın durumu bir tarafa kendimizle ilgili yaşadığımız hayal kırıklıkları da var.
İşe “İslam davası” tanımıyla başlamakta fayda var. Her birimiz bu kavrama farklı bir mana yükledik. Beklentiler farklı olunca değerlendirmeler de farklı oldu. Yanılgılarımızı konuşacak, kendimizle dalga geçebilecek olgunlukta durum değerlendirmesi yapabildiğimiz ortamlarımız olmadı.
Çok kolalı davranmayı asalet ya da esas duruş gibi gördük.
Aramızdaki saflaşmaları; kendimize dair hayal kırıklıklarını görmezden geliyoruz. Her şeyi bir başka perdeye yansıtıyoruz. Ben iyiyim, onlar kötü… Tabansız, zeminsiz oluşturduğumuz beklentilerle gerçekler arasındaki derin uçurumları konuşmadan; sosyoloijk, siyasi, psikolojik realiteleri yok sayan, “idealize edilmiş kurgusal bir Müslümanlık” arayışlarımız sürüyor. Böyle olunca zaman zaman sentetik haller ortaya çıkıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 206 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar