Müslümanları öldür, kıyameti getir!

KÖTÜLÜĞÜN KURTARICI GÜCÜ ismiyle başlayan yazıyı 15 Temmuz öncesinde yazmıştım. Yazıda Frankistlerin kıyameti hızlandırmak iddiasının siyasette Neocon düşüncelerle hatta...

KÖTÜLÜĞÜN KURTARICI GÜCÜ ismiyle başlayan yazıyı 15 Temmuz öncesinde yazmıştım. Yazıda Frankistlerin kıyameti hızlandırmak iddiasının siyasette Neocon düşüncelerle hatta Gülen’in açıklamalarıyla nasıl örtüştüğü anlatılıyordu.

“Gülen o günlerde yaptığı bir açıklamada diyordu ki: “Dünya zulümle dolduğunda Mesih gelir. Kötü günler icat edelim, gerilimi arttıralım. Hz. Mehdi gerilim döneminde gelir…. Geçen hafta Fethullah Gülen’in müritlerine talimat notları olarak gazetelerde yer alan bu cümle beni dehşete düşürdü.”

Bugün ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınma kararını okurken bazı yorumculardan yukarıdaki buna dair açıklamaları okuyunca “kıyameti hızlandırmak” meselesine bir göz atmak istedim. Daha önce Alev Alatlı ile bu konuda yaptığımız programdan aldığım notların konuya ışık tutacağına inanıyorum.

....

Yahudilik ve Yahudilerle ilgili konuştuğumuz zaman hemen antisemitist olma suçlaması karşımıza dikiliyor. Oysa Müslümanlarla ilgili konuşmak nasıl insanı anti-Müslüman yapmıyorsa, Yahudilikle ilgili konuşmak da insanı antisemitist yapmaz. Avrupa’nın antisemitist kanunları Avrupa’da yaşananlara karşı, Türkiye topraklarında bizim Yahudi düşmanlığına dair bir duruşumuz yok, hiç de olmadı. Ancak bir vakıa ve inanç tarihi olarak Yahudiliğin tarihindeki olayların bilinmesi gerekiyor. Hele de Ortadoğu’yu konuştuğumuz zaman Yahudiliği bilmek gerekiyor. Yahudilerin tanrısı Yehova diğer tanrılarla rekabet içerisinde olan bir tanrıdır, seçkincidir... İbrahimi dinlerin başlangıcını ortaya koyan bu halkın tanrısı Yehova’yı tanımak, Yahudiliğin özelliklerini tanımak açısından ayrıca önemli. 

.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 206 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar