“Kürdüm ama hain değilim”

Bizi kalbimizden vuran pek çok hadisenin içinde, “Kürdüm ama hain değilim” diyen bir şehit babasının sözü 'berraklığıyla' hepimizi sarstı.Vuralım, kıralım, öldürelim söylemi ve...

Bizi kalbimizden vuran pek çok hadisenin içinde, “Kürdüm ama hain değilim” diyen bir şehit babasının sözü 'berraklığıyla' hepimizi sarstı.

Vuralım, kıralım, öldürelim söylemi ve bütün Kürtleri PKK'lı olarak göstermeye yönelik algı operasyonu en çok PKK'nın işine geliyor. Onlara bölgeye ilişkin hedeflerini daha kolay gerçekleştirme imkanı sunuyor. Stalinist bir yönetim anlayışıyla gerillalarını “devrimin yakıtları” olarak gören örgüt, bu ortamı fırsat bilerek daha çok genci topluyor. Bunu engellemenin bir yolu elbette olmalı.
Bu ülkenin bizler gibi eşit vatandaşı olan Kürtlere topyekun PKK damgası vurmadan, onların kimliğine, haklarına, tavuğuna, çocuğuna, tarlasına, diline, kültürüne sahip çıkarak birlikte yaşamanın yollarını tekrar tekrar denemek zorundayız.

Nitekim 2003 yılında böyle bir ortamdan çıkmış bir Türkiye'de Ak Parti'yi iktidara taşıyan en büyük sebeplerden birisi buna dair halka verdiği umut olmuştu. 90'lı yılların acı ve ızdırabını yok etmeye yönelik bir dili ve hizmeti inşa etti. Bunu siyasetin sınırları içinde, bu ülke sosyolojisinin ve imkanlarının elverdiği boyutlarda, samimiyetle, yapabildiği kadarıyla da yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 58 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 259 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 373 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar