Dünyaya açılan kapılar…

İki bayram arasında yaşanan olayların etkisi azalsa da devam ediyor. Ülke olarak yaşadıklarımızın boyutunu ise neredeyse bir tek biz biliyoruz. Yabancılar olan biteni anlamadıkları gibi, bilinçli olarak yanlış...

İki bayram arasında yaşanan olayların etkisi azalsa da devam ediyor. Ülke olarak yaşadıklarımızın boyutunu ise neredeyse bir tek biz biliyoruz. Yabancılar olan biteni anlamadıkları gibi, bilinçli olarak yanlış enformasyonla yönlendiriliyorlar.
Yurt dışında kamuya ulaşan noktalarda iletişim ağını ellerinde bulunduran Fetö grubu hiçbir şey olmamış gibi tezviratlarını sürdürüyor. Ne Fetö meselesi ne cemaat olayı ne darbe ne sınırdaki savaş... Hiçbirisinin Türkiye dışında bir etkisi yani bilgisi yok. Edward Said'in tanımıyla Türkiye haberleri karartılarak yapılıyor.
Burada bir kasıt da aramamak lazım, bu onlar için normal, sıradan bir şey. Bu haberlerle Türkiye giderek Batı klişesi olan (işgal edilmesi gereken) “toz ülkesi” algısına hizmet eden haberlerle gündeme geliyor. Üstelik sadece Batı'da değil İslam dünyasında, Afrika'da, Uzakdoğu'da bir iletişim seferberliğine ihtiyaç var. Ancak doğru ve etkili kanallarla... Bizim mevcut iletişim stratejimiz hala dil bilmek üzerinden ilerliyor. Anlatılan şey anlatılan yerde kaldığı sürece, etkili iletişim kanallarına ulaşmadan İngilizce dert anlatmanın 'konuştuk' demenin dışında pek de bir karşılığı olmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 206 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar