Arayış sürüyor. Buldum diyene dikkat!

Netflix, Mesih isimli yeni dizisi ile kafa karıştırmaya devam ediyor. Dizi, “Hz.İsa bugün yeryüzüne inse ne olur?” gibi kışkırtıcı bir soruya dayanıyor.

Dizinin büyük bölümü Ürdün’de çekilmiş ve İsrail-Filistin sınırına yakın çölde Suriyeli mülteci kafilesine liderlik eden bir Mesih tasvir edilmiş. Ürdün’den yükselen tepkilerde, bu karakterin, Mesih gibi göründüğü ama aslında “Deccal”ı temsil ettiği yönünde.

Bu tartışma önemli. Benim takıldığım nokta da dizinin görünmeyen yüzünden bilinçaltlarımıza fısıldanalar.

Batı’da aydınlanma ile birlikte ‘sürgüne gönderilmiş’ Hz. İsa’nın yeniden ‘yol gösterici’ olarak geri döndürülmesi... Gidilecek yolun, yolculuğun yeniden tarif edilmesi. İnsanın arayışlarının şekle şemale sokulması. ‘İşte aradığın bu’ denilmesi. Bu tarifin içine bir kez girildiğinde, arayışların da yönelmelerin de biçimlendiriliyor olması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 192 Okunma Türkiye’yi taşıyacak düşünce kapasitesi nasıl gelişir? 16 Mart 2024 | 155 Okunma Amerika’nın mesajı 09 Mart 2024 | 160 Okunma Her şey yalanmış… 02 Mart 2024 | 224 Okunma Mekânın şerefini içinde oturanlar sağlar 24 Şubat 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar