Analizatörlere analiz… “Sen neymişsin be abi!”

Mina daha iki yaşındaydı, ablalarından öğrendiği şekliyle selfie yapıp bir taraftan da hepimizi kahkahalara boğan “çoook güselim ben” lafını ettiğinde.Son bir haftadır televizyonlardaki referandum...

Mina daha iki yaşındaydı, ablalarından öğrendiği şekliyle selfie yapıp bir taraftan da hepimizi kahkahalara boğan “çoook güselim ben” lafını ettiğinde.

Son bir haftadır televizyonlardaki referandum sonuçlarını dinliyorum. Analizleri dinlerken nedense hep aklıma Mina'nın o lafı geliyor.

Referandum sonrası analizatörler “Neden kazanamıyorlar” sorusu yerine “kazanan tarafın nisbi olarak oyları neden azaldı“ sorusuna cevap aramayı tercih ederek bizim neslin çok aşina olduğu bir şeyi yapıyorlar.

Küçümse, yok say, ayar çek, kısaca ez!

Analizatörlere göre hayırcıların profili şöyle: En eğitimli, en zeki, en çok vergi veren dolayısıyla en çalışkan, üretken, en kültürlü, en zengin (bir “en güzel” demedikleri kaldı) yani bu ülkenin en biiii kaliteli nüfusu. (Fonda Mazhar Fuat'ın “Pek peki anladık “şarkısı çalıyor. Sen neymişsin be abi!)

“Evet” verenler ise; gariban, köy kökenli, eğitimsiz, kültürsüz, üretime bir katkısı yok, vergi ödemiyor, tembel, yan gelip yatıp durmuş!

Kısaca Türkiye'nin en biii niteliksiz kesimi. Onları dinlerken niteliksizlikte sınır tanımayan bir yüzde elli bire mensup olduğum için kendimden nefret edesim geliyor. Koskoca analizatörler bunu yeni bir tespit ve veri olarak sunup duruyor.

Bilinçaltı dışavurumları dikkate almayıp, somuta dönünce iş daha komik hale geliyor. Ortaya büyük bir dilemma çıkıyor. (İkilem mi desem acaba? )

Özetle bu niteliksiz kesim ülkeyi 14 yıldır yönetiyor. Öyle ki maalesef ülkeyi de aldıkları yerden 5 kat geliştirip bir yere getirmişler…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 192 Okunma Türkiye’yi taşıyacak düşünce kapasitesi nasıl gelişir? 16 Mart 2024 | 155 Okunma Amerika’nın mesajı 09 Mart 2024 | 160 Okunma Her şey yalanmış… 02 Mart 2024 | 224 Okunma Mekânın şerefini içinde oturanlar sağlar 24 Şubat 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar