Yeni İskender Paydaş: 130-40= 90 kilo

Bin yıldır var.Ve iyi ki var. Gelmiş geçmiş en iyi aranjörlerden biri. Müzik dünyasının neredeyse öne çıkan bütün isimleriyle çalıştı. Bir müzik üretim makinesi. Aslında genç...


Bin yıldır var.
Ve iyi ki var.

Gelmiş geçmiş en iyi aranjörlerden biri.

Müzik dünyasının neredeyse öne çıkan bütün isimleriyle çalıştı.

Bir müzik üretim makinesi.

Aslında genç ama 18 yaşından beri onu profesyonel dünyada görmeye alıştığımızdan yaşlı zannediyoruz.

Hele şimdi bir de 130 kiloyken 40 kilo verip, 90 kiloya indi, iyice gençleşti...

Hürriyet
Fotoğraflar: Fethi Karaduman

Ve işte karşımda İskender Paydaş. Fenerbahçe’nin efsane kalecisi Cihat Arman’ın torunu, efsane orkestra şefi Muhittin Paydaş’ın oğlusun! Böyle bir aileden gelmek seni nasıl etkiledi?

-Çok uzun bir süre, bana her şey normalmiş gibi geldi. Dedemin alt komşusu Ayten Alpman ve İlhami Gencer’di. Üst komşusu Sezen Cumhur Önal. Karşı komşularımız Erkan Özerman ve Halit Kıvanç. Ben o zamanlar, hayatta herkes ünlüdür zannediyordum. Evimize sürekli sanatçılar, müzisyenler gelirdi. Her evde müzik yapılır zannediyordum. Gözlerimi müziğe açtım, inşallah da öyle kaparım.

Müzik, hayatının olmazsa olmazı mıydı?

-Her zaman! Benim için nefes almak gibi bir şeydi. Oyun da, eğlence de müzikti. Sokakta küçükken arkadaşlarımla müzik oyunları oynardık. “Sen gitarcısın, ben davulcuyum falan!” der, saçma sapan sesler çıkarırdık. Neden o enstrümanları benim kadar kolay çalamadıklarını pek anlayamazdım. Bu özel bir durum değildi. Bizim evde herkes çalabiliyordu.

Babayla ilişkiler nasıldı?

-Babama hayrandım. Bana büyük bir rock star gibi geliyordu o zamanlar. İnsanlara verdiği elektrik öyle bir şeydi.

Peki senin oğlunla ilişkin nasıl?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 226 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar