Urfa'nın muhteşem kadın taş işçileri

Geçen hafta şahane bir ekiple Urfa'daydım. İki kere “Avrupa’nın en iyi sosyal sorumluluk projesi” seçilmiş bir projeyle. Adı ‘Gelecek Turizmde’. Üç ortak olarak yola çıkıyorlar. Anadolu...

Geçen hafta şahane bir ekiple Urfa'daydım.

İki kere “Avrupa’nın en iyi sosyal sorumluluk projesi” seçilmiş bir projeyle.

Adı ‘Gelecek Turizmde’. 
Üç ortak olarak yola çıkıyorlar. Anadolu Efes, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP).
Amaçları, sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmaya destek olmak. Biliyorsunuz bu ‘sürdürülebilir’ lafı çok moda. Sürdürülebilir aşağı, sürdürülebilir yukarı. Ama ‘sürdürülebilir turizm’ bence en en önemlilerinden biri.


ekoturizm, tarımsal turizm, gastronomi turizmi, kültür turizmi, kırsal turizm bunların hepsi sürdürülebilir turizm çeşitlerine örnekler. 
Çünkü turizm, sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil.
Bu şahane ülkenin başka kaynakları da var.
İşte bu üç kafa dengi kuruluş (Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNDP) sürdürülebilir turizm kültürünü geliştirmek için örnek modeller yaratıyorlar.
Nasıl mı yapıyorlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 227 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar