Takılma... Yaşa gitsin!

Psikiyatr Gülcan Özer. Hayatı ve ilişkileri çok çok iyi okuyan bir terapist. Sohbeti güzel, kalemi güzel, kendisi güzel, gülüşü güzel, tespitleri güzel... Bayıldım. Bayıldım. Bayıldım....

Psikiyatr Gülcan Özer. Hayatı ve ilişkileri çok çok iyi okuyan bir terapist. Sohbeti güzel, kalemi güzel, kendisi güzel, gülüşü güzel, tespitleri güzel... Bayıldım. Bayıldım. Bayıldım. Canım arkadaşım ve meslek büyüğüm Neyyire Özkan'a benzettim, konuşmasından tecrübe akıyor, bilgi akıyor, yaşanmışlık, dinlemişlik akıyor. 

Ama ukalalık asla değil. Samimiyetin uç noktası. Kitabının adı, ‘Herkes Kendi Hayatının Kahramanı’, mutlaka okuyun, o kadar çok şey öğreniyor ki insan. “Evlilik, aşkı öldürür mü?” sorusuna da, “Evet, mutlaka; aşk zaten ölür!” yanıtını veren bir terapist. Diyor ki Gülcan Özer: “Aşk, bir duygu. Yok olur, yani ölür. Ya da evrilir. Evrildiği halin adı da ilişkidir. Ve ilişki çok daha derin bir hikâyedir. Aşk kendiliğinden akar, ama ilişkide çabalamamız, emek vermemiz, bazen de omuz atmamız gerekir. Biz ilişki dediğimiz şeyde, yolu açıyoruz, taşları temizliyoruz. Ciddi bir mesai harcıyoruz yani, dolayısıyla çooook daha kıymetli...”

HAMİŞ: Bu kitabı yayına hazırlayan da, ilavenin yazı koordinatörü İpek Özbey. Bu da çok iyi kitap okuyacağınızın garantisi!

Hürriyet
Fotoğraf: Fethi KARADUMAN

Tebrikler! Bütün hayatı içine soktuğunuz bir kitap yazmışsınız! Yok yok! İki kişinin yaşayabileceği ilişkilerin tümü var. Nerden esti bu kitabı yazmak?

-20 yıla yakın bir süredir psikoterapi yapıyorum. Bunun da 15 yılı, çift ve ilişki görmekle geçti. Olağanüstü çok hikâye birikti. Ve hikâyeler biriktikçe, genelgeçer doğrular azaldı...

Nasıl yani?

-Mesleğe ilk başladığım yıllarda, daha iri laflar edesim vardı. Artık yok! Çiftler ve kurdukları ilişkiler o kadar parmak izi gibi ki. Olağanüstü benzerlikleri ve benzemezlikleri var ama hiçbirinin öbürüyle tamamen tastamam eş bir yanı yok.

Ne kadar önemli?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 226 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar