Ölümsüz bacaklara sahibim

Hugh Herr. Müthiş biri! Kendine güveni ve komplekssizliği hayranlık verici. İnsan gözlerini onun biyonik bacaklarından alamıyor. Bazı konferanslarda, daha da iyi görünsünler diye bermuda giyiyor, Robocop gibi...


Hugh Herr. Müthiş biri! Kendine güveni ve komplekssizliği hayranlık verici. İnsan gözlerini onun biyonik bacaklarından alamıyor.

Bazı konferanslarda, daha da iyi görünsünler diye bermuda giyiyor, Robocop gibi karşınızda dikiliyor. İsterse kendini uzatıyor, isterse kısaltıyor. İnsan onun herhangi bir engeli olduğuna inanamıyor.

Zaten onun tezi de, engelli insan yok, engelli teknoloji var.

8 yaşında dağcılığa merak sarıyor, 17 yaşında Amerika’nın en iyi dağcıları arasına giriyor. Ne var ki bir tırmanışta, fırtınaya yakalanıp donduğu için, bacakları kesiliyor. O günden sonra Hugh Herr’in kaderi değişiyor, bilim insanı olmaya karar veriyor. Bugün dünyanın en sayılı üniversitelerinden MIT Medya Laboratuvarı’nın da Biyomekatronik Grubu Başkanı, geleceği yönlendiren dünya çapında bir bilim adamı. Time dergisi tarafından, iki kez sağlık buluşları alanında dünyanın en önemli 10 insanından biri seçildi.

Gelecekte insanların daha yüksek performans sağladığı için sağlıklı uzuvlarından kurtularak biyonik uzuvlarla hayatlarına devam etmek isteyeceklerini savunuyor. Bir nevi gelecekte insanlar isteyerek Terminatörlere dönüşecek diyor!

Kendisi de biyonik bacaklarıyla tırmanamayacağı yerlere tırmanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 226 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar