Küçük dev kadın Nesrin Ercan ve MİKA-DER

O müthiş bir kadın. Küçük dev bir kadın. Yıllar evvel de onu böyle tanımlayan bir şey yazmıştım. O zamandan bu zamana, bir sivil toplum ordusu gibi çalışıyor. Elbette ona destek olanlar da var. Ama yine...

O müthiş bir kadın.

Küçük dev bir kadın.

Yıllar evvel de onu böyle tanımlayan bir şey yazmıştım.

O zamandan bu zamana, bir sivil toplum ordusu gibi çalışıyor. Elbette ona destek olanlar da var. Ama yine de her şey, MİKA-DER’in başkanı Nesrin Ercan, yuva ve yetiştirme yurtlarındaki çocukları için kendini parçalıyor diye oluyor.

Bir kadın, bir şeyi kafasını takarsa korkacaksın.

İşte Nesrin Ercan’ın bu çocukların hayatlarını ve yaşadığı şartları iyileştirme tutkusu öyle.

Minik Kalpler için Elele Derneği, bugüne kadar inanılmaz ciddi işler başarmış durumda, aşağıda okuyacaksınız.

Sadece onu değil, gelini Ann Ercan’ı da çok severdim.

Allah rahmet eylesin, kanserden vefat etti, geride iki minik çocuk bıraktı. Ölmeden önce onunla röportaj yapmıştım, kişisel tarihimde yer eden, beni en çok sarsan biriydi.

“Çok yakında öleceğim” diyordu, “Çünkü herhangi bir tedavinin faydası yok. Bu benim gerçeğim, yüzleşmem gerekiyor. Hastanede sonuç alınamayacak bir tedavi yerine son günlerimle evimde, ailemle geçiriyorum. Ölümün de güzeli olur. Bak böyle... Çocuklarımı ve eşimi benden sonrasına hazırlıyorum...”

Müthiş cesur bir kadındı, galiba hayatımda gördüğüm en cesur kadın... Bütün ailesini, dediği gibi kendisinden sonrasına hazırladı. Ve sonra eşini ve iki yavrusunu geride bırakıp, o sonsuz yolculuğa çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 226 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar