Gurbetin oyları

LİSE arkadaşım Balkız Sümerler, Dubai'den mail atmış: "Bilmem haberin var mı? Yurtdışındaki oylara sahip çıkmak amacıyla, 'Oy ve Ötesi' ile aynı mantıktan yola çıkan, bağımsız ve...

LİSE arkadaşım Balkız Sümerler, Dubai'den mail atmış:

"Bilmem haberin var mı? Yurtdışındaki oylara sahip çıkmak amacıyla, 'Oy ve Ötesi' ile aynı mantıktan yola çıkan, bağımsız ve partiler üstü 'Gurbetin Oyları' adında sivil bir girişim başlatıldı.
Canavar gibi çalışan, pırıl pırıl gençlerden oluşan bu organizasyon, git gide büyüyor ve tüm yabancı ülkelerde sandıkların kurulduğu noktalarda, gönüllülerin desteği ile organize olmaya çalışıyorlar.
Biz Birleşik Arap Emirlikleri olarak ilk defa 7 Haziran seçimleri öncesinde tanıştık.
Buradan bir arkadaş koordinatördü ve gönüllü müşahit aradı. Ben de ilk defa o seçimlerde gönüllü oldum.
1 Kasım seçimlerinde de ülke koordinatörlüğü görevini üstlendim.
'Gurbetin Oyları' gönüllüleri, karınca gibi çalışıyorlar. Seçimler yaklaşırken gönüllü müşahit olmak isteyenlere haftada en az 6-7 online eğitim veriyorlar. Bilgisayar programları geliştirmişler, seçim sonrası tutanak bilgilerinin girişini yapıp (yine gönüllülerden destek alarak) sonuçları analiz ediyorlar. Katılımın çoğalması için tespitler yapıp, çoğaltma hedefi doğrultusunda çalışıyorlar, vs vs.
Senden ricam bu organizasyonun varlığını duyurman..."
Elbette Balkız.
işte iletişim bilgileri
Aşağıda ilgilenenlerin Gurbetin Oyları'na nasıl ulaşabileceği yer alıyor.
[email protected]
www.gurbetinoylari.com
gurbetinoylari2015.blogspot.com
facebook.com/gurbetinoylari
twitter.com/gurbetinoylari
Yurtdışından kulllanılan oylara da sahip çıkılması ve şeffaf ve adil bir seçim için el ele verilmesi dileğiyle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 227 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar