Derdim yıldız olmak değil yıldız yaratmak

Bence ikna edemeyeceği kimse yok. Karizmatik ve yakışıklı. Ama kibirli değil, sevimli. Komik, hızlı ve insanlarla eşit ilişki kuruyor. Ve açık. Politik bir yanı yok. Lafı evirip çevirmiyor, kafasındaki...

Bence ikna edemeyeceği kimse yok.

Karizmatik ve yakışıklı. Ama kibirli değil, sevimli. Komik, hızlı ve insanlarla eşit ilişki kuruyor.

Ve açık. Politik 
bir yanı yok. Lafı evirip çevirmiyor, kafasındaki neyse söylüyor.
Sıkı Beşiktaşlı ve karısına çok âşık. Bütün çocuklarına âşık. Ama galiba kızına biraz daha fazla, ona “Ayşk” diye hitap ediyor. Kız çocukları üzerine yazdığı yazı, kişiliğinin bir göstergesi. İnanılmaz güzel yazmış. Zaten kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yaptığını da açıkça söylüyor. Ama bir kadının sadece güzel olması, ekrana çıkması için yeterli sebep değil. İçerik, bilgi, 
tecrübe, inandırıcılık arıyor. Ona göre efsane anchor dönemi de bitti.
Erdoğan Aktaş, CNN Türk’ün yeni genel müdürü oldu. Buyurun burada okuyun...


 

Siz, bu camiada müthiş bir haberci olarak tanınıyorsunuz. Şimdi de CNN Türk’ün genel müdürü oldunuz. Kutluyorum. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
- Çok mutluyum. Neticede, her futbolcu en iyi takımda oynamak ister değil mi? Ben de teknik direktör olarak en iyi kanalın başına geldim.
Hangi kanalın başına gelirseniz gelin, böyle mi diyecektiniz?
- Yok hayır, ben kesinlikle politik biri değilim. CNN Türk gerçekten özel.
Siz “dan” diye söyler misiniz her şeyi...
- Söylerim. Ama bence gerçek iletişim, konuşmayı değil, susmayı bilmektir. Ben susacağım yeri bilirim. 
CNN Türk’ün eski genel müdürü Barış niye gitti?
- Kanal D’ye genel müdür oldu. Yani o, Barcelona’ya transfer oldu, öyle söyleyeyim!
Habere âşık birisiniz, bilfiil haberle de uğraşacak mısınız?
- Aksi mümkün değil ki! Star’dayken 3 yıl boyunca yayınlanan bütün haberleri tek tek okudum. Delilik ama yaptım. Öyle bir ülkede ve öyle bir gündemde yaşıyoruz ki haberle ilgilenmemek mümkün değil. Ben Öcalan davasını takip ettim, kararı canlı yayında açıkladık. İki saat sonra başka işleri konuşuyorduk. Gündem o kadar çabuk değişiyor. Bizim gündemdeki haberlerin bir tanesiyle Norveç 6 ay idare eder, hatta bir yıl! Böyle bir durum. Gerçi bir gazeteci için tahrik edici bir yanı da var. Neticede televizyonculuk, içerik üretip bunları yayınlamak. Bu, bir dizi de olabilir, sit-com da, tartışma programı da, haber programı da. Dolayısıyla yayınlanan haberlerle doğal olarak ilgilenmem gerekiyor.
CNN Türk’ün Erdoğan Aktaş’lı döneminde neler değişecek? 
- İddialı bir adamım aslında ama iddialı cümleler kuramayacağım çünkü çok iyi işler yapılmış burada! Özellikle Barış Tünay’la kanal epey bir toparladı kendini. Ben bugüne kadar reyting anlamında sorunlu yerlerde çalışıyordum, şimdi daha derli toplu bir yapı var karşımda. 
Sizin editoryal bakışınız nedir?
- Demokrat, özgürlükçü ve çoğulcu olabilmek. Burada da bunu yapmaya çalışacağım. Her olayda, mümkün olduğu kadar çok görüşe yer vermek. Bir de, kadına karşı pozitif ayrımcıyım. Kafadan söylüyorum bunu. Herkes sözde öyle ama bazen haberi öyle veriyorlar ki, kullanılan dil felaket! Biz, bu konuda hep dikkatli olacağız. Benim amacım, medyada da bir barış dili oturtmak. 
CNN Türk, Gezi olayları sırasında penguen belgeseliyle çok eleştirilmişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 669 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 226 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 331 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 159 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 490 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar