Yerel seçime doğru – 2

Seçmen, genel seçimlerde çoğunlukla partiye ya da lidere oy verir. Yerel seçimlerde ise seçmen tercihini aday belirler. Seçmen, yerel seçimlerde önüne gelen pusulaları büyük bir ferasetle mühürler: Partisini...

Seçmen, genel seçimlerde çoğunlukla partiye ya da lidere oy verir. Yerel seçimlerde ise seçmen tercihini aday belirler. Seçmen, yerel seçimlerde önüne gelen pusulaları büyük bir ferasetle mühürler: Partisini ayrı değerlendirir, adayı ayrı değerlendirir.

2018 Haziran seçimlerinde seçmen AK Parti’ye bir uyarı verdi. 2019 Mart seçimlerine giderken ayrıca ekonomide sorunlar yaşıyoruz. Yerel seçimlerde adayların mahiyeti bugüne kadarki tüm seçimlerden daha fazla ehemmiyet arz ediyor. AK Parti’nin böyle kritik bir dönemeçte hata yapma lüksü yok. Beldelerden büyükşehirlere kadar her adayın büyük bir hassasiyetle belirlenmesi gerekiyor.

2019 seçimlerine giderken adaylar ve belediye başkanları nasıl olmalı?

- Adayın en başta şehriyle gönül bağı olmalı; aday, şehrine sevdalı olmalı.

- Aday, şehrini bilmeli, tanımalı. Aday dertli olmalı, şehrinin derdini taşıyor olmalı.

- Aday, seçildiği gün bir sonraki seçimi düşünen ve stratejisini buna göre belirleyen değil, geride iyi bir isim, iyi bir iz, hoş bir seda, güzel bir gelenek bırakmayı hedefleyen; dengeleri ve konjonktürü değil şehrini ve hemşehrilerini gözeten olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.668 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 615 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 77 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 772 Okunma “Kahvemizi içer, tiyatroyu seyrederiz” 05 Nisan 2024 | 920 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar