Seçmeni okuyan kazanır

AK Parti’nin AR-GE Başkanlığı diğer tüm partilerdeki benzer birimlerden farklıdır. AR-GE Başkanlığı AK Parti’nin adeta beynidir: Sessiz ve derinden çalışır, büyük bir hassasiyetle havayı...

AK Parti’nin AR-GE Başkanlığı diğer tüm partilerdeki benzer birimlerden farklıdır. AR-GE Başkanlığı AK Parti’nin adeta beynidir: Sessiz ve derinden çalışır, büyük bir hassasiyetle havayı koklar, toplumu izler, dünyayı takip eder. Elde ettiği verilere dayanarak strateji üretir, politika üretir. AK Parti’yi her seçimde zirveye taşıyan, AR-GE Başkanlığının seçmeni doğru okuması, seçmeni okumak için yaptığı her türlü etkiden uzak araştırma ve analizleridir. AK Parti’nin AR-GE Başkanlığı, partinin ve Genel Başkanın doğru bilgilendirilmesini sağladığı kadar, yanıltılmasını da engelleyen birimdir.

İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti AR-GE Başkanlığı daha da dinamizm kazandı. Genç Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kendisi gibi genç bir ekiple, siyasetin bu en zor zamanlarında sorunları objektif şekilde tespit edip çözüm bulma mücadelesi veriyor.

31 Mart Yerel Seçimleri için siyaset sahası ısınırken, AR-GE Başkanlığı da teşkilatların iletişim gücünün artırılması için bir çalışma başlattı. Sayın Dağ’ın ricasıyla Doğu illerimizde teşkilatla buluşma görevini seve seve üstlendik. Sırt çantamızı hazırlayıp Anadolu yollarına revan olduk. İlk durağımız da Malatya oldu.

Malatya toparlanıyor

Malatya AK Parti’nin en önemli kalelerinden biri. 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yüzde 62 oy oranıyla seçildi. Malatya’da AK Parti, 7 Haziran 2015’de yüzde 58; 1 Kasım 2015’de yüzde 67 oy aldı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a yüzde 70 destek veren Malatya, 2017 halkoylamasında yine yüzde 70 “evet” derken, 24 Haziran’da da Erdoğan’a yüzde 69 oranında oy verdi.

24 Haziran Genel Seçimlerinde Malatya’da ortaya çıkan sonuç son derece dikkat çekiciydi. Genelde yüzde 60-70 bandında gidip gelen AK Parti’nin oy oranı, son seçimde yüzde 54’e geriledi. Her seçimde AK Parti’den 5 adayı Meclis’e gönderen Malatya, 24 Haziran’da sayıyı 4’e düşürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.575 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar