Mahzun Afganistan

Fetullah Gülen’in Türkiye’ye her alanda faturası ağır oldu; en ağır bedeli ise bir nesli kaybederek ödedik.1980’lerden itibaren ve ilkokuldan başlayarak ülkenin en zeki, en çalışkan öğrencilerine kanca...

Fetullah Gülen’in Türkiye’ye her alanda faturası ağır oldu; en ağır bedeli ise bir nesli kaybederek ödedik.

1980’lerden itibaren ve ilkokuldan başlayarak ülkenin en zeki, en çalışkan öğrencilerine kanca attı Fetullah Gülen. Bu çocuklar, anne-babalarına, yurtlarına, hatta kendilerine bile yabancılaştılar. ABD çıkarlarına hizmet eden birer uşağa, birer robota dönüştürüldüler.

“Mankurtlaştırma”, yani robotlaştırma sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı; dünyanın birçok ülkesinde de çocuklar bu tuzağa düştüler.

TÜRGEV gibi, Ensar Vakfı gibi çok sayıda kuruluş, Fetullah Gülen’in Haşhaşi nesil yetiştirme operasyonlarına karşı, değerlerine, ülkesine, milletine bağlı nesiller yetiştirmenin mücadelesini verdiler. Zaten bunun için en ağır saldırılara maruz kaldılar, kalıyorlar.

FETÖ’nün yurtdışındaki operasyonlarına karşı da, 2010 yılında, bugünkü Başkan Mehmet Köse’nin de yoğun gayretleriyle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) kuruldu. Türkiye, son derece sınırlı sayıda yabancı öğrenciye ülkemizde eğitim bursu veriyordu. Fetullahçılar bu bursları on yıllar boyunca ya engellediler ya da kendi çıkarları için kullandılar. YTB, Fetullah Gülen’in gerçek amacını fark etmiş bir ekip tarafından, bizzat dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kuruldu.  Yurtdışı öğrenciler için eğitim burslarında yeni bir dönem başladı. Bugüne kadar, 176 ülkeden 18 bin 539 öğrenci Türkiye’de eğitim gördü, mezun oldu ve ülkelerine döndüler.

YTB Başkanı Mehmet Köse şimdi bu mezun öğrencilerin peşine düşmüş durumda. Her ülkedeki mezunlarla bir buluşma tertip ediyor, hem öğrenciler arası dayanışmayı pekiştiriyor, hem de “Türkiye olarak mezun olduktan sonra da yanınızdayız” mesajını veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür? 13 Mayıs 2024 | 658 Okunma Unutma sakın! 10 Mayıs 2024 | 421 Okunma Siyasette yumuşama: Mümkün mü? 06 Mayıs 2024 | 631 Okunma İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.801 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.700 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar