Kemal Bey ne yapmak istiyor?

28 Mayıs akşamı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan beklenen kameraların karşısına geçip, kısa bir açıklama ile istifasını duyurup tamamen emekliliğe ayrılmasıydı.Bu seferki mağlubiyeti...

28 Mayıs akşamı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan beklenen kameraların karşısına geçip, kısa bir açıklama ile istifasını duyurup tamamen emekliliğe ayrılmasıydı.

Bu seferki mağlubiyeti öncekilere benzemiyordu. Muhalefetin büyük potansiyeli vardı; umut, heyecan, motivasyon had safhaya ulaşmıştı. Ekonomideki sorunlar ve deprem iktidarın aleyhineydi. Bir araya gelmeyi başarabilmiş muhalefet, uygun bir adayla başarı sağlayabilirdi. Kemal Kılıçdaroğlu uygun adayın kendisi olduğu düşüncesi ve hırsı ile, ittifaktaki küçük partilere büyük rüşvetler vererek aday oldu ve kaybetti. Sadece kaybetmekle kalmadı, muhalefetin son kurşununu, o birikmiş büyük potansiyeli, umudu, heyecanı, motivasyonu da heba etti.

Böyle bir başarısızlık karşısında yakışan ve beklenen istifa edip siyasetten çekilmesiydi ama yapmadı. Büyük bir pişkinlikle CHP’nin başında durmayı sürdürüyor. Durumu sadece “pişkinlik” kelimesiyle açıklamak yeterli değil; Kemal Bey çelik gibi sert bir umursamazlık ve aldırmazlık içinde. Muhaliflerin ve hatta bizzat partisi CHP’nin ağır eleştirilerini duymazdan geliyor; ortada hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyor.

Daha önce Kemal Bey’in adeta “beni kurtarın” diye feryat...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.549 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.690 Okunma İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 3.033 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.581 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar