Hani terörle irtibatınız yoktu?

Propaganda kitleleri ikna etmez; ikna olmaya meyilli kitlelere gerekçe verir. Örneğin “Öcalan’ın mektubu TRT’de okundu” ya da açılım süreci üzerinden veya şahısların bağlamından...

Propaganda kitleleri ikna etmez; ikna olmaya meyilli kitlelere gerekçe verir.

Örneğin “Öcalan’ın mektubu TRT’de okundu” ya da açılım süreci üzerinden veya şahısların bağlamından koparılmış cümlelerini sıkça servis ederek AK Parti’yi terörle irtibatlı gösteremez, AK Parti seçmeninin tercihini değiştiremezsiniz. Seçmen sürece bakar, sonuca bakar, yok olma noktasına gelmiş terör eylemlerini görür ve kara propagandaya aldırmadan yoluna devam eder.

Aynı durum CHP için de geçerli. İktidar CHP’yi terörle irtibatlı gösterdiğinde de muhalif seçmenin tercihi sadece retorik üzerinden değişmez. O da sürece ve sonuca bakar, kararını öyle verir.

Kılıçdaroğlu’nun “kırsalda tek televizyon kanalı çekiyor”, “bizi sabah akşam terörle irtibatlı gösterdiler” ya da “montaj video yayınladılar” türünden sızlanmalarının bir karşılığı yok. Eğer siz terörle irtibatlıysanız seçmen bunu görür; değilseniz, ne kadar propaganda yapılırsa yapılsın, seçmen irtibatlı olmadığınızı da görür.

14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesindeki manzarayı hatırlayalım:

CHP, PKK ve FETÖ iltisakları nedeniyle ihraç edilen KHK’lıları iade edeceği vaadini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette yumuşama: Mümkün mü? 06 Mayıs 2024 | 45 Okunma İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.600 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.690 Okunma İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 3.033 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar