Gazze’de cesetler ve köpekler: Ötesi var mı?

Gazetemiz Yeni Şafak’ta cuma günü yer alan bir haberde, Gazze’de köpeklerin gömülemeyen cesetleri yemeye başladığı bildiriliyordu. Bu beni önceki tüm haberlerden daha fazla sarstı.İsrail Filistin’de...

Gazetemiz Yeni Şafak’ta cuma günü yer alan bir haberde, Gazze’de köpeklerin gömülemeyen cesetleri yemeye başladığı bildiriliyordu. Bu beni önceki tüm haberlerden daha fazla sarstı.

İsrail Filistin’de barbarlığın, vahşetin, gözü dönmüşlüğün, pervasızlığın, alçaklığın her yöntem ve şeklini uyguluyor. Binlerce bebek ve çocuk öldürdüler. Kadınları katlettiler. Okulları, hastaneleri yıktılar. Üç milyon insanı açlığa, susuzluğa, soğuğa mahkûm ettiler. Soykırımcı barbarlardan tüm bu ve benzeri insanlık dışı suçları işlemeleri beklenir. Ancak İsrail vahşet çıtasını daha yukarılara çıkartıyor: Buldozerlerle cesetleri çiğniyor, mezarları kazıp ölüleri çıkarıyor, cesetlerden organ çalıyor ve Gazze sokaklarında köpekler cesetleri yiyor.

İçinde birazcık merhamet olan insan cesetlerin dokunulmaz olduğunu idrak eder. Ceset, her din, her inanç mensubu için masumdur. Çünkü o artık ölü bir bedendir. Ondan zarar gelmez. Üzerindeki tüm sıfatlar, tüm etiketler artık düşmüştür. Yaşarken ne yapmış olursa olsun, seküler hukukta dosyası kapatılır, dinen de dosyası öbür tarafa intikal eder. O artık Yaradan’ın hükmündedir, Mahkeme-i Kübra’nın elindedir.

Bu öfke ve kin dolu eylemi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 2.940 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.577 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.702 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar