Erdoğan neden hep kazanıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1991 yılından bu yana girdiği her seçimi kazandı. Erdoğan’ın, dünyada başka bir örneği olmayan bu başarısı tesadüf değil. Kazandığı zaferleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1991 yılından bu yana girdiği her seçimi kazandı. Erdoğan’ın, dünyada başka bir örneği olmayan bu başarısı tesadüf değil. Kazandığı zaferleri konjonktürle ya da zamanın ruhuyla da izah etmek mümkün değil. Erdoğan’ın başarısının temelinde çok bariz bir şekilde sabır, sebat, gayret, azim, direniş ve mücadele var.

Hiç kuşkusuz Erdoğan’ın liderlik yeteneği ve siyaset bilgisi de bu başarıda çok etkili. Ancak bu yetenek ve bilgi de somut nedenlere dayanıyor.

Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan muhatap olduğu kitleyi çok iyi tanıyor. Esasen bizzat o kitlenin içinden gelmiş ama diğer birçok siyasetçi ve liderin aksine o kitle ile irtibatını koparmamış bir lider. Türkiye’de geniş yığınların uzunca bir süre maruz kaldığı dışlanmayı, ötelenmeyi, yok sayılmayı, ayrımcılığı, yoksulluğu ve yoksunluğu iliklerine kadar yaşamış. Siyaset ve kademe kademe kazandığı başarılar onu ve siyasetini hiç değiştirmemiş. Kendisine oy verenler kadar vermeyenler de, baktıkları zaman, Erdoğan’da çok rahat bir şekilde kendilerini bulabiliyorlar.

Erdoğan kitlelerin sadece mağduriyetlerini tanımıyor; Türkiye’yi var eden dinamikleri de çok iyi biliyor. Doğudan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.558 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.690 Okunma İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 3.033 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.581 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar