Doğu notları

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı’nın düzenlediği eğitim seminerlerine Malatya’dan sonra Şanlıurfa ve Diyarbakır’da devam ettik. İşte bazı notlar:En genç il başkanıAK Parti’nin...

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı’nın düzenlediği eğitim seminerlerine Malatya’dan sonra Şanlıurfa ve Diyarbakır’da devam ettik. İşte bazı notlar:

En genç il başkanı

AK Parti’nin Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız 33 yaşında. Teşkilattaki en genç il başkanı. Çalışma arkadaşları da kendisi gibi gençlerden oluşuyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün enerjisiyle Bahattin Yıldız’ın dinamizmi birleşince Şanlıurfa’da rakiplerin hiç şansı kalmamış. AK Parti kadrolarının sürekli gençleşmesinin sahada güzel etkileri var; Şanlıurfa’da bu çok net hissediliyor.

Sincik dersi

Şanlıurfa’ya geçerken Adıyaman’a uğrayıp İl Başkanı Mehmet Dağtekin’le sohbet ettik. Bölgede siyasetin ne kadar zor olduğunu Sincik örneğiyle anlattı: “Sincik her seçimde AK Parti ve Erdoğan’a verdiği destekle Türkiye birincisi oluyor ama 2004 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Partili adaylar seçilemedi. İlçede 5 büyük aile var; AK Parti kimi aday yapsa, diğer 4 aile birleşip ortak aday çıkarıyorlar ve seçiyorlar. Adaylar seçim sonrasında AK Parti’ye geçiyorlar…” Sincik örneği siyaset biliminde ders olarak okutulabilir.

İklim değişiyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.540 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 77 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar