AK Parti’nin yeni misyonu ne olmalı?

Önceki yazımda liderin, yani Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi büyük oranda tek başına omuzladığını, Cumhur-başkanlığı Hükümet Sistemi›yle birlikte lider ve partinin...

Önceki yazımda liderin, yani Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi büyük oranda tek başına omuzladığını, Cumhur-başkanlığı Hükümet Sistemi›yle birlikte lider ve partinin ayrıştığını, 14 Mayıs seçimlerinde de bu ayrışmanın bariz şekilde görüldüğünü ifade etmiştim.

Yarın yapılacak 4. Olağanüstü Kongre sonrası AK Parti, genel merkez kadrolarında tecrübe ile yeniliği harmanlamış şekilde yola revan olacak. Ancak bu sefer kadro değişimi tek başına yeterli olmayacaktır. Mevcut sistemde AK Parti’nin yeni bir siyaset, üslup ve misyonla yoluna devam etmesi gerektiği çok açık.

Öncelikle AK Parti’nin siyaset alanına geri dönmesi gerekiyor. Siyasetin bütünüyle Külliye’ye bırakılması hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükünü artırıyor hem de atanmışlardan oluşan Bakanlar Kurulu’nun ve bürokrasinin siyasette daha etkin olmasına yol açıyor. CHP’nin kimi zaman siyasi polemikleri Külliye bürokratlarıyla yapması, AK Parti’yi yok saymak gibi sinsi bir tavır içeriyordu. AK Parti’nin yeni kadrolarının bu açığı kapatmaları, daha cesur olmaları, daha fazla inisiyatif ve yük almaları yeni dönemde bir ihtiyaç olarak önümüze çıkıyor.

Bununla bağlantılı olarak hükümetin partiyle ilişkilerinin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 2.996 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.579 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar