AK Parti ve gelecek - 5 Kürt Meselesi

İngilizler dünyanın neresinde sınır çizdilerse, son derece kasıtlı olarak, kardeşleri, akrabaları, milletleri birbirinden ayıracak, ya da taraflar arasında çatışma çıkaracak şekilde çizdiler....

İngilizler dünyanın neresinde sınır çizdilerse, son derece kasıtlı olarak, kardeşleri, akrabaları, milletleri birbirinden ayıracak, ya da taraflar arasında çatışma çıkaracak şekilde çizdiler. İttifakları engellemek, çatışmaları körüklemek, Batı medeniyetinin güvenliği için önemliydi.

1. Dünya Savaşı sonrasında Kürtlerin yaşadığı bölge 3 ülkeye dağıtıldı: Türkiye, Irak ve Suriye. İran’la birlikte Kürtler 4 ülkeye bölünmüş oldu.

İran, Irak ve Suriye’de Kürtler çok ağır zulümlere, hatta zaman zaman soykırım girişimlerine maruz kaldılar. Türkiye’de ise Kürtler Cumhuriyet’in kurucu unsuruydular, Türkiye’de kalmayı bizzat kendileri tercih etmişlerdi; ne var ki, Cumhuriyet tarihi boyunca ret, inkar ve asimilasyon politikalarından onlar da çektiler.

AK Parti, en başından itibaren Kürt meselesinde cesur adımlar attı. Öncelikle her türlü ret, inkar ve asimilasyon politikasına son verildi. Kürtlerin dile, kültüre, eğitime, güvenliğe ilişkin sorunlarının üzerine kararlılıkla gidildi. Doğu ve Güneydoğu bölgelerine tarihimizin en büyük yatırımları yapıldı.

AK Parti, Kürtlere, bu ülkenin kurucu unsuru olduklarını, bu ülkenin, diğer her kesimle birlikte tartışmasız birinci sınıf vatandaşı olduklarını tekrar hatırlattı.

Ne bu coğrafyada, ne de Türkiye içinde, Kürtlerle Türkleri birbirinden ayırmak mümkün değil. Kaderleri ortak, birbirine kardeş olmuş iki halk, geçmişi birlikte inşa ettiler, geleceği de birlikte kuracaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür? 13 Mayıs 2024 | 658 Okunma Unutma sakın! 10 Mayıs 2024 | 421 Okunma Siyasette yumuşama: Mümkün mü? 06 Mayıs 2024 | 631 Okunma İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.801 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.700 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar