40 yılın öğretemedikleri

Terör eylemleri iki aşamadan oluşur. Birinci aşama şiddettir. Terör örgütü pusu kurar, askere, polise, sivil vatandaşa namertçe saldırır, kan döker ve kaçar. İkinci aşama ise tedhiştir. Terör...

Terör eylemleri iki aşamadan oluşur. Birinci aşama şiddettir. Terör örgütü pusu kurar, askere, polise, sivil vatandaşa namertçe saldırır, kan döker ve kaçar.

İkinci aşama ise tedhiştir. Terör örgütü yaptığı şiddet eylemiyle toplumu dehşete düşürmek, insanlar arasında korku, güvensizlik, panik, endişe, kaygı, kaos duygusu oluşturmak ister. Terörün asıl hedefi de zaten budur.

Terör eyleminin ilk aşamasını kan dökerek silahlı terörist gerçekleştirir; alçakça saldırısını yapar, sonra ikinci aşama için sahneyi silahsız teröristlere ya da sorumsuz, cahil, fırsatçı kesimlere bırakır. Eylemi tamamlayan ve amacına ulaştıran işte bu ikinci gruptur.

Terör eyleminin ikinci aşamasını gerçekleştirmede öncelikle medya kullanılır. Şiddet eylemi medya sayesinde kitlelere ulaşır. Haberler, fotoğraflar, videolar ve sorumsuz yorumlar sayesinde toplum dehşete düşürülür.

Sorumsuz siyaset de toplumu kışkırtan diğer araçtır. Siyasetçi, bilerek ya da bilmeyerek, terör eyleminin hedefine ulaşmasını sağlar.

Terörle 40 yıldır mücadele ediyoruz. İlk yıllarda son derece sorumsuz yayın yapan medya şimdilerde ciddi tecrübeye sahip. Yayın kuruluşlarının çoğunda terör...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 2.996 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.579 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar