Yeni kabine, yeni MYK

AK Parti’de bir süredir değişim ihtiyacı var. Yeniden Genel Başkan olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan bu değişim ihtiyacını dile getirdi. Kongreler vesilesiyle AK Parti teşkilatında değişimler...

AK Parti’de bir süredir değişim ihtiyacı var. Yeniden Genel Başkan olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan bu değişim ihtiyacını dile getirdi. Kongreler vesilesiyle AK Parti teşkilatında değişimler yapıldı. Belediye başkanlarıyla ilgili adımlar atıldı.

24 Haziran seçim sonuçları, seçmenin AK Parti’de daha fazla ve daha köklü değişim arzuladığını gösteriyor.

Yerel seçimler de yaklaşırken, AK Parti’nin önünde, seçmenin arzuladığı değişimi gerçekleştirmek için iki önemli fırsat bulunuyor.

Birkaç güne açıklanması beklenen yeni kabine ile 18 Ağustos’ta şekillenecek parti üst kademesi, AK Parti’ye köklü değişim için fırsat sunuyor.

Eski sistemde bakanlar kurulu belirlenirken gözetilmesi gereken onlarca kritere bu yeni sistemde ihtiyaç olmayacak. Örneğin eski sistemde TBMM dışı bakan istisna iken, şimdi TBMM’den bakan atanması istisna olacak. Bazı zorunluluklar, bazı dengeler ortadan kalkıyor. Kabineyi oluşturacak Cumhurbaşkanı’nın eli daha da rahatlıyor; Cumhurbaşkanı’nın önünde daha fazla isim seçeneği bulunuyor.

AK Parti’nin son seçimde aldığı oy oranını da hesaba kattığınızda, yeni sistemde artık hata yapma ya da gerekçe üretme marjının iyice daraldığı görülecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 2.637 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.575 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar