Meslek İçi Bir Tartışma

İki DHKP-C’li militan Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na tabancaları ve örgüt bayrakları ile girdiler; Berkin Elvan dosyasına bakan savcının odasına daldılar; tabancayı savcının kafasına...

İki DHKP-C’li militan Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na tabancaları ve örgüt bayrakları ile girdiler; Berkin Elvan dosyasına bakan savcının odasına daldılar; tabancayı savcının kafasına dayayıp rehin aldılar. 
Eylem böyle başladı. 
Ardından kafasına tabanca dayanmış savcının fotoğrafını cep telefonu kamerası ile çektiler ve sosyal medya kanalı ile yaygınlaştırdılar. Fotoğrafta çaresiz savcı, yüzünü şöyle böyle örten DHKP-C’li ve arka planda da DHKP-C amblemini, sembollerini taşıyan bayrak, flama benzeri birkaç propaganda malzemesi görülmekteydi. 
Hiç tartışmasız meslek dilinde “flash” dediğimiz bir haberdi. Haberin fotoğrafı da yukarıda tanımladığım fotoğraftı. 
Bu fotoğrafın kullanılması AKP kanadında fırtınalara, AKP medyasında ise benzeri az görülmüş salyalı bir saldırıya yol açtı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar