IŞİD bir terör örgütü değildir...

Haydi itiraf edin, başlığı okudunuz ve içinizden “Bu herif kaşınıyor” dediniz... Yanıldınız! Ben sadece bir test yapmak niyetindeyim. Savcılık “PKK bir terör örgütü...

Haydi itiraf edin, başlığı okudunuz ve içinizden “Bu herif kaşınıyor” dediniz... 
Yanıldınız! 
Ben sadece bir test yapmak niyetindeyim. 
Savcılık “PKK bir terör örgütü değildir” demenin suç olduğu kanısında. Nitekim böyle diyen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi “Terör örgütü propagandası” yapmaktan yargıç karşısına dikti ve mahkeme de yurtdışına çıkamama ve her gün karakola gidip imza verme koşuluyla Elçi’yi serbest bıraktı. 
Demek ki savcılık, “PKK terör örgütü değildir” demenin kesinlikle suç olduğu, yargıç ise suç olabileceği kanısındalar. 
Tartışmayacağım. 
Zaten koskoca yargı erkinin koskoca savcısı ve yargıcı ile tartışmak benim gibi fukara bir gazetecinin ne haddine? 
Ama “Bir test yapabilirim” diye düşündüm ve aha da yapıyorum. 
Buyrun: IŞİD bir terör örgütü değildir... 
Şimdi ne olacak? 
Mesela terör örgütü propagandası yapmaktan hakkımda yakalama kararı çıkarılıp tutuklama istemi ile yargıç karşısına mı çıkarılacağım? 
Yurtdışına çıkma yasağı mı konacak? (Hay Allah! Tam da Martinique Adası’nda ondokuz yıldızlı bir otelde bir ay tatil yapmak niyetindeydim.) 
Her gün karakola gidip “Burdayım, kaçmadım” diye imza vermek zorunda mı kalacağım? (Zaten yedi yıldır polisin yakın koruması altında yaşıyorum. Karakola gitmek yerine zaten yapışık yaşadığım, beni korumakla görevli polis arkadaşıma imza versem olmaz mı acep?)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar