Alışmamaya çalışmak da güzel!

İlk kitabımın adı Alışmak Ölümüne Karşı. Bir garip köktendilci olan bendenizin sadece köktendilci olmadığı köktendinciliğini de fazlasıyla yansıttığı ilk göz ağrımdır kendileri.

Bu arada pek de bendeniz değilim aslında. Savruk, serazat, başkalarına karşı değil ama kendime karşı hoyrat biriyim. Bendeniz kelimesini övünerek kullananlara denk geliyorum. Oysa bendeniz kulunuz, köleniz anlamına kullanılan farsça bir kelime. Bağlamak, bağlanmak ile alakalı. Kapınıza bağlandım, kölenizim anlamına geliyor kelime. Ama birileri bunu kibirle kullanıyor. Nasıl böyle bir hataya düşüyorlar? Şundan olduğunu tahmin ediyorum: Saygın konuma sahip mütevazi, beyefendi, hanımefendi şahsiyetlerin kendilerinden bahsederken bendeniz diyerek bahsetmelerine bakarak insan saygın, kıymetli biri ise kendisinden bendeniz diyerek bahsediyor olmalı diye düşünüyorlar sanırım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah, Allah’ın kolu demek olabilir mi? 29 Şubat 2020 | 82 Okunma Parçacı ciddiyetsizlik bütüncü boşvermiş 22 Şubat 2020 | 80 Okunma Kapı tapu yapı 15 Şubat 2020 | 121 Okunma Kapı ile tapu arasında bir irtibat yok m 08 Şubat 2020 | 149 Okunma Ramak kalmıştı ne demek? 01 Şubat 2020 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar