Ufukta Suriye yönetimiyle temas görünüyor

Afrin operasyonunda Türkiye'nin öngördüğü hedefe ulaşılmasını sekteye uğratacak çeşitli girişimlerde bulunulmaktadır. Bunların önlenmesi için operasyonun süratle...

Afrin operasyonunda Türkiye'nin öngördüğü hedefe ulaşılmasını sekteye uğratacak çeşitli girişimlerde bulunulmaktadır. Bunların önlenmesi için operasyonun süratle sonuçlandırılması ve Suriye yönetimiyle temasta bulunulması dikkate alınmalıdır.

ABD Dışişleri Bakanı'yla görüşmelerden bir şey çıkmadı

Görüşmelerden somut sonuçlar çıkmamıştır. Komisyonlar kurulması kararlaştırılmıştır. Bu durum, Meclis'te bir konu üzerinde uzlaşma olmadığında işin komisyona havale edilerek sürüncemeye bırakılmasını hatırlatmıştır.

İkili ilişkilerin önemi, stratejik ortaklık gibi konulardan bahsedilse de PYD, silahlar, Menbiç ve Fırat'ın doğusunun geleceği gibi konular açıklamalarda yer almamıştır.

Gerginliğin azaltılmasına yönelik bazı adımların atılmış olması önemli bir gelişme olarak kabul edilse de, ABD'nin bilinen politikasından sapma göstereceğine ilişkin bir durum söz konusu olmamıştır.

ABD'nin farklı söylemlerle kafa karışıklığı yaratmak ve konuyu zamana yayarak soğutmak istediği görülmektedir. Türkiye'nin gözünün içine baka baka oyalamaya çalışmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar