Türklere karşı Rum ve Yahudi iş birliği

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) savunma bakanları GKRY'de bir araya gelerek, bölgesel güvenlik ve askeri iş birliğinin artırılması konularında görüşmeler yaptılar.İş...

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) savunma bakanları GKRY'de bir araya gelerek, bölgesel güvenlik ve askeri iş birliğinin artırılması konularında görüşmeler yaptılar.

İş birliği savunma alanında

Enerji kaynaklarının paylaşılması ve Avrupa'ya ulaştırılması konularında KKTC ve Türkiye'yi dışarıda bırakarak İsrail ve Yunanistan'la iş birliği yapan GKRY, şimdi de bunun güvence altına alınması için, iş birliği yaptığı bu ülkelerle savunma konusunda birlikte hareket etmek üzere mutabakat sağlamıştır.

Bu ülkeler GKRY'nin Larnaka kentinde, savunma sanayii şirketlerinin de katıldığı sempozyumda, hem savunma sanayiinde, hem de Doğu Akdeniz'de güvenlik alanında iş birliği konularını görüşmüşlerdir.

Yunan Savunma Bakanı sempozyumda, "Türkiye herhangi bir zamanda Kıbrıs ve Yunanistan'ın egemenlik haklarını sorgulamaya yeltenmesi halinde buna vereceğimiz yanıt çok büyük olacak, bilinmesini isterim" beyanıyla, Türk tarafını tehdit etme cüretinde bulunmuştur.

İsrail Savunma Bakanı da, Rum yönetimi ve Yunanistan'la iş birliğinde büyük ilerleme kaydettiklerini, Rum ve Yunan savunma bakanlarıyla neredeyse her gün temasta olduklarını, bu sempozyumda da yeni bir iş birliğinin ilk adımını attıklarını, askeri sanayide artık çok önemli projeleri birlikte yürüteceklerini ifade etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar