Türkiye karşıtlığı tırmanışa geçti!..

Türkiye'nin Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Kafkasya'da, uluslararası hukuk ve anlaşmalar çerçevesinde sahip çıktığı, ulusal hak ve çıkarlarını gözetme ve koruma girişimleri Avrupa ülkelerini...

Türkiye'nin Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Kafkasya'da, uluslararası hukuk ve anlaşmalar çerçevesinde sahip çıktığı, ulusal hak ve çıkarlarını gözetme ve koruma girişimleri Avrupa ülkelerini rahatsız etmiş, Fransa, Yunanistan ve GKRY'nin başını çektiği Türkiye karşıtlığı, buldukları diğer yandaşlarla birlikte tırmanışa geçmiştir.

AP'den yaptırım çağrısı

Avrupa Parlamentosu (AP), AB liderlerine, Aralık zirvesinde Türkiye'ye yaptırım kararı alınması çağrısı yapmıştır. Maraş'ın açılması kararını yasa dışı olarak nitelendirerek yaptırımların da sert olmasını talep etmiş, Türkiye'den Kıbrıs'taki güçlerini çekmesi, BM gözetimindeki Maraş'ı gerçek sahiplerine vermesi, AB'nin Türkiye'ye karşı birlik içinde hareket etmesi ve Avrupa Konseyi'nden de yaptırım uygulanması çağrısında bulunmuştur.  

Türkiye karşıtı ülkelerin, AB'nin Türkiye'den uzaklaşmasını, Türkiye'ye destek verebilecek ülkelerle de arasının açılmasını amaç edindiği görülmektedir. Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'ye silah ambargosu çağrısına karşı çıkan Almanya'ya yönelik sert sözleri buna bir örnektir. Ayrıca Zirveden önce, Türk kargo gemisi krizinde olduğu gibi, Türkiye aleyhinde delil toplama ve karşı hamleye zorlayarak bunu kullanmaya yönelik provokasyon yaratacak başka eylemlere başvurabilecekleri de dikkate alınmalıdır.

Türkiye karşıtı cephe

Yunanistan, GKRY ve Mısır'ın planlı Medusa tatbikatına, Yunanistan'ın davetiyle bu yıl Fransa ve BAE de katılmaktadır. Türkiye karşıtlığında birleşen bu şer ittifakı, gerginliği tırmandıran yeni provokasyonlar peşindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 413 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar