TSK için benden söylemesi

Hain darbe girişiminin sebebi sanki TSK'ymış gibi sistem, KHK'yla kökten değiştirilmiştir. Ancak yeni düzenlemenin birçok sıkıntı yarattığı, devam etmesi halinde telafisi mümkün olamayacak sonuçların...

Hain darbe girişiminin sebebi sanki TSK'ymış gibi sistem, KHK'yla kökten değiştirilmiştir. Ancak yeni düzenlemenin birçok sıkıntı yarattığı, devam etmesi halinde telafisi mümkün olamayacak sonuçların ortaya çıkabileceği düşünülmektedir.

Yeni yapı sürdürülebilir değil

Yapılan düzenlemelerin sürdürülebilir olmadığının, iki yıllık uygulamanın sonucunda görülmüş olması gerekir. Yeni yapının, sistemin verimli ve etkin olmasına ilişkin değil, tamamen darbe teşebbüsünün yarattığı ortamın da katkısıyla, TSK'nın etkisinin zayıflatılarak bir daha darbeye teşebbüs edememesi düşüncesinden kaynaklandığı değerlendirilmiştir.

Ancak hain darbe teşebbüsünün, TSK'nın emir komuta zinciri içinde veya bir başka şekilde olmadığı, bundaki kusurun, siyasi yönetimdeki hatalar başta olmak üzere, çarpık anlayışlar ve uygulamalarda olduğu açıktır. Hatta darbenin esas itibariyle, Atatürkçü, demokrasiyi benimsemiş, milliyetçi TSK mensuplarınca önlendiği de bir gerçektir.

TSK'nın yapısının KHK ile bir çırpıda değiştirilmesi, bunun önceden planlandığını göstermektedir. Ancak artık bunun ülkenin güvenlik anlayışına zarar verdiği, bu nedenle sürdürülebilir olmadığı ilgililerce görülmelidir. Devamında ısrar edilmesi TSK'ya güvenilmediği anlamını taşır.

Emir komuta birliği bozuldu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar