Suriye'de yeni gelişmeler var

Türkiye kamuoyunun dikkatini seçim atmosferine verdiği bir safhada, daha önce gündemin başında olan Suriye konusunda, dış politika ve güvenliği ilgilendiren yeni birçok gelişme oluyor.Menbiç'de ortak kontrol...

Türkiye kamuoyunun dikkatini seçim atmosferine verdiği bir safhada, daha önce gündemin başında olan Suriye konusunda, dış politika ve güvenliği ilgilendiren yeni birçok gelişme oluyor.

Menbiç'de ortak kontrol arayışı

Geçtiğimiz Pazartesi günü Türkiye ve ABD Dışişleri Bakanları bir araya gelmişlerdir. Bakanların, Menbiç'le ilgili izlenecek yol haritasını bir takvime bağlı olarak tespit etmek üzere görüşme yaptıkları ve bir ön mutabakat sağladıkları açıklanmıştır.

Sağlanan mutabakatın esas itibariyle, YPG/PKK'nın Menbiç'ten çıkarılmasını, müteakiben Türkiye ve ABD unsurlarının ortak denetime başlamasını, daha sonra da yerel unsurlardan oluşacak bir yönetim kurulmasını kapsadığı ifade edilmektedir.

Hatta bundan olumlu bir sonuç alınması halinde, böyle bir uygulamanın Kobani, Rakka ve Kamışlı gibi bölgelerde de gerçekleştirilmesi imkânlarının araştırılacağı da gündemdedir.

PYD'nin Menbiç'ten çekilmesi yeterli olmuyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar