Müzakerelerde geri adım atılamaz

Türkiye'nin Akdeniz'deki hak ve menfaatlerini korumak maksadıyla yaptığı girişimler, Türkiye'ye ezelden karşı olan ülkelerle, son yıllardaki hatalı dış politikalar nedeniyle karşımıza geçen ülkeleri...

Türkiye'nin Akdeniz'deki hak ve menfaatlerini korumak maksadıyla yaptığı girişimler, Türkiye'ye ezelden karşı olan ülkelerle, son yıllardaki hatalı dış politikalar nedeniyle karşımıza geçen ülkeleri bir araya getirmiştir. Bu ülkeler Türkiye'nin haklı girişimlerinden rahatsız olmuşlar ve Türkiye'ye karşı cephe almışlardır. Yunanistan bu karşı cephede koçbaşı durumundadır.

AB, 24-25 Eylül 2020'de Brüksel'de olağan üstü toplantı düzenlemişken,  güvenlik ekibinde korona çıkması nedeniyle bir hafta ertelenmiştir. Toplantı öncesi Türkiye'yi girişimlerinden vazgeçirmek için yaptırım uygulanabileceği tehdidi öne sürülmüştür.

Üçlü video konferans

Oruç Reis gemisinin Sismik faaliyette bulunurken bakım için Antalya Limanı'na çekilmesinin, Türkiye tarafından diplomasiye fırsat vermek için yapıldığının açıklanmasından sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı ve AB Konseyi Başkanı arasında üçlü bir video konferans düzenlenmiştir. Konferansta, Türkiye ve Yunanistan'ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu sonucuna varılmıştır. Akabinde, Türkiye ve Yunanistan'ın yakın zamanda İstanbul'da görüşmelere başlayabilecekleri haberi çıkmış, görüşme trafiği artmış, alanı genişlemiştir.

Bu gelişmelerin ışığında yapılacak AB zirvesinden, Türkiye'ye yaptırım uygulama kararının çıkmasına cesaret edilemeyeceği anlaşılmaktadır. NATO'daki görüşmeler de bunu teyit etmektedir.

Görüşmelerden sonuç alınabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 131 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 153 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar