İyilikten maraz doğar

Kıbrıs müzakereleri Rumların doyumsuz isteklerinden dolayı şansımızın yine yüzümüze gülmesiyle sonuçsuz kaldıktan sonra, GKRY güney bölgede doğalgaz arama çalışmalarına hız...

Kıbrıs müzakereleri Rumların doyumsuz isteklerinden dolayı şansımızın yine yüzümüze gülmesiyle sonuçsuz kaldıktan sonra, GKRY güney bölgede doğalgaz arama çalışmalarına hız vermiştir. Ancak bu çalışmalara sürpriz bir ülke şirketi de ortak olmuştur.

Katar şirketi Rumlarla işbirliğinde

Türkiye'nin müttefiki olarak gördüğü Katar, Rumlarla işbirliği yaparak, Kıbrıs güneyinde GKRY'nin tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgede doğalgaz aramak üzere anlaşma yapmıştır. Bu anlaşma Emirin kontrolündeki Katar Petroleum şirketiyle ABD Exxon Şirketi arasında Nisan 2017 'de imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

ABD Dışişleri Bakanı'nın Exxon Mobil'in CEO'u olduğu dönemde, GKRY ile Exxon-Katar arasında bu ittifakın ilk adımlarını atıldığı söylenmektedir.

Türkiye'nin, S.Arabistan, Birleşik Arak Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır başta olmak üzere birçok körfez ve diğer Müslüman ülkeyi karşısına alarak destek verdiği ve isteği üzerine askeri bir üs de konuşlandırdığı Katar'ın yaptığı bu hareketi hoş görmek mümkün değildir.

Türkiye'nin, Rumlarla Akdeniz'de gaz arama konusunda işbirliği yapan ülkeleri anlayışla karşılamayacağını söylemesine rağmen, Katar'ın bu konuda geri adım atmaması bir vefasızlık olarak görülmektedir. KKTC'nin de yok sayılarak, Katar'ın yapmış olduğu bu anlaşmaya bir anlam verilememektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar