Fırat'ın doğusu için bölgesel ittifak gerekiyor

Zeytin Dalı Operasyonu devam etmektedir. Ancak Fırat'ın doğusu için yeni bir politik anlayışın gündeme getirilmesine ihtiyaç olduğu düşünülmektedir.Afrin harekâtı başarıyla...

Zeytin Dalı Operasyonu devam etmektedir. Ancak Fırat'ın doğusu için yeni bir politik anlayışın gündeme getirilmesine ihtiyaç olduğu düşünülmektedir.

Afrin harekâtı başarıyla yürütülüyor                                                                         

PYD/PKK terör örgütü, ABD'nin desteğiyle önceden güçlü tahkimat yapmış, tüneller hazırlamış, tuzaklar kurmuştur. Savaş dahil hiçbir hukuka uymayarak sivilleri kalkan olarak kullanmasına rağmen harekât, TSK tarafından başarıyla yürütülmektedir.

TSK, uluslararası hukuka uygun olarak sivillere zarar vermeden bu harekâtı sürdürme çabasındadır. Bugüne kadar bu konuda hassasiyet göstererek hiçbir hata veya yanlışlık yapmamıştır.

Afrin bölgesindeki terörist sayısı 10.000'e yakınken bunlardan 3.500 kadarı TSK tarafından etkisiz hale getirilmiş, bir kısmı da kaçmıştır. Mevcut azaldığından 1700 teröristin takviye amacıyla bölgeye kaydırıldığı açıklanmıştır. Ancak ne kadar gelirse gelsin tamamının akıbetinin aynı olacağı bilinmelidir.

Diplomasi alanında sıkıntı var

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar