Belirsizlikler ve hatalar

Azerbaycan-Ermenistan savaşı Rusya'nın araya girmesiyle sona ermiş, Rusya'nın hazırladığı ve taraflara kabul ettirdiği anlaşma imzalanmıştır. Ancak Barış Gücü uygulamasında belirsizlik vardır....

Azerbaycan-Ermenistan savaşı Rusya'nın araya girmesiyle sona ermiş, Rusya'nın hazırladığı ve taraflara kabul ettirdiği anlaşma imzalanmıştır. Ancak Barış Gücü uygulamasında belirsizlik vardır. Rusya'yla Türkiye arasında bu konudaki görüşmeler yeniden planlanmak üzere şimdilik sonlandırılmıştır.

KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü töreni KKTC'de anlamlı bir şekilde icra edilmiş, ancak tören sürecinde oluşan bazı hatalar gözden kaçmamıştır.

Açıklamalarda çelişkiler var

Azerbaycan-Ermenistan savaşından sonra bölgede görev yapacak barış gücünün görev icrası konusunda Türkiye ve Rusya'nın açıklamaları çelişkilidir.

Rus tarafı, Karabağ'daki ateşkesin izlenmesi için kurulacak Rus-Türk gözlem merkezinin insansız hava araçlarıyla görev yapacağını, Türk gözlemcilerin Dağlık Karabağ'a girmeyeceğini, bu hususun Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin imzaladığı anlaşma metninde açık şekilde yer aldığını ifade etmektedir. Ayrıca Türk gözlemcilerin hareket alanının, Azerbaycan topraklarında belirlenecek Rus-Türk gözlem merkeziyle sınırlı olacağını ve merkezin, Dağlık Karabağ'da çatışmaların yaşandığı bölgeye uzak bir noktada bulunacağını belirtmektedir.

Türkiye ise, Türkiye ve Rusya liderlerinin ateşkesin kalıcılığı konusunda görüştüklerini ve bir çerçeve çizdiklerini, buna göre bölgedeki ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturulacak Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi'ne ilişkin mutabakat zaptı imzalandığını, Türkiye'nin, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere ortak barış gücünde yer alacağını belirtmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar