Avrupa'dan vize konusunda yeni dayatma: Kıbrıs

Avrupa Parlamentosu (AP) aldığı kararlarla "de fakto" olarak, vizesiz seyahatler için Türkiye'ye GKRY'yi "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak tanıma şartını getirmiştir. Ayrıca AB de, Schengen ülkelerine seyahatlerde yeşil ve gri...

Avrupa Parlamentosu (AP) aldığı kararlarla "de fakto" olarak, vizesiz seyahatler için Türkiye'ye GKRY'yi "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak tanıma şartını getirmiştir. Ayrıca AB de, Schengen ülkelerine seyahatlerde yeşil ve gri pasaportlar için, vize uygulaması gibi, ön izin almayı mecbur kılmıştır.

Bu uygulamaların, Türkiye'yi Kıbrıs konusunda sıkıştırmayı ve mevcut pasaportlarla belli haklara sahip kişileri de, Avrupa seyahatlerinde angaryalarla zora sokmayı amaçladığı düşünülmektedir.

Amaç Türklerin Avrupa'da serbest dolaşmasını önlemek

Üyelik için Türkiye'yi yıllardır oyalayan AB, vizesiz seyahat konusunda da iki yüzlü tavrını sürdürmektedir. Vizesiz seyahate engel olmak için Türkiye'nin önüne birçok engel süren Avrupa, şimdi de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak tanınmasını dolaylı olarak istemiştir.

AP'nin kabul ettiği raporda, Türkiye için birçok olumsuz düşüncenin yer aldığı görülmektedir. Kıbrıs için öne sürülen şartın Türkiye tarafından kabul edileceğine Rumlar bile inanmamıştır. Ancak bu durum, vize konusunun sürüncemede kalmasını, diğer bir deyimle Avrupa'ya vizesiz seyahatin olamayacağını, Avrupa'nın Türklerin Avrupa'da serbest dolaşmasını istemediklerini göstermektedir.

Kıbrıs konusu, taviz vermeye gelmez

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar