ABD, aklımız yok zannediyor

Bugünkü YENİÇAĞ » ANASAYFA YAZARLAR SİYASET EKONOMİ DÜNYA GÜNCEL SPOR FOTO...

ABD, aklımız yok zannediyor

05.08.2017 00:00
Armağan KULOĞLU

ABD, Suriye'nin kuzeyinde de bir Kürt yapılanmasını öngörmekte, bu konuda Türkiye'nin tepki çekmemesi için çeşitli yollar aramakta, bunu yaparken de Türkiye'nin sanki aklı yokmuş gibi davranmaktadır.

PYD'nin ismini değiştirttiler

ABD Özel Kuvvetler Komutanı, Türkiye'nin tepkisi nedeniyle YPG/PKK'nın bu isim altında hiçbir zaman masada olamayacağını düşündüğünden YPG'ye isim değiştirme tavsiyesinde bulunmuş, YPG de bu ismi "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak değiştirdiğini açıklamıştır.

PYD ile PKK'nın birbirleriyle bağlantılı olduğu, birbirlerine terörist takviyesinde bulunduğu, PYD'ye verilen silah ve mühimmattan bir kısmının PKK'ya aktarıldığı, aynı ideolojiyi paylaştıkları ve bütünlük içinde hareket ettikleri açık bir şekilde görülmektedir.

Gerçek ortadayken, hiçbir ülkenin bunu görmezden gelmesi, inkâr etmesi, desteklemesi, silah vermesi, kendi politik çıkarları için göz göre göre ve bile bile Türkiye aleyhinde teröristlerle iş birliği yapması kabul edilemez.

Suriye Kuzeyinde SDG zaten vardır. SDG'nin %90'dan fazlasını da YPG/PKK teröristleri oluşturmaktadır. ABD daha önce de Türkiye'yi, "onlar PYD değil, SDG'dir" diye aldatmaya da çalışmıştır. Şimdi de PYD'nin silahlı terörist gücü olan YPG'ye isim değiştirterek Türkiye'yi kandırmaya çalışmaktadır. Üstelik adlarının ortasına "demokratik" ifadesinin konulmasını da zekice bir davranış olarak nitelemektedir.

Bu durum bir noktada Türkiye'nin aklıyla alay etmektir. Son derece akılsızca bir uygulamadır. ABD tarafından akılsız yerine konulmak kabul edilemez. Herkes karşısındakini kendisi gibi zannetmemelidir.

ABD'nin yeni hayali

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar