‘Tayyiban’ kongresi

Gazeteler resmi sonucu şöyle ilan etmişlerdi: AKP’nin 5. kongresinde Davutoğlu oybirliğiyle seçildi. Tepeden tırnağa yanlış bir manşet. Evvela, Davutoğlu seçilmedi, gerginliğin son anda...

Gazeteler resmi sonucu şöyle ilan etmişlerdi: 
AKP’nin 5. kongresinde Davutoğlu oybirliğiyle seçildi. 
Tepeden tırnağa yanlış bir manşet. 
Evvela, Davutoğlu seçilmedi, gerginliğin son anda giderilmesi üzerine Binali Yıldırım kozunu devreye sokup, Davutoğlu’nu tasfiyeyi düşünen Tayyip Bey, mahcup bir otonomi denemesi yapan yardımcısını, aklını başına toplayıp haddini bilmesi üzerine tekrar AKP Genel Başkanlığı’na atadı. 
Demek ki oybirliğiyle seçim falan yok, tek kişinin iradesiyle atama var. 
Bilinsin ki AKP’nin resmi genel başkanı (gerçek genel başkanın kim olduğu herkesin malumu!) seçilmiş değil, atanmıştır. 
Ahmet Davutoğlu mahcup özerklik denemesine karşın yerinde kalmasını ise “su geçerken at, seçim yaparken genel başkan değiştirilmez” görüşünün Tayyip Bey tarafından da şimdilik benimsenmiş olmasına borçludur. 
Ama kuşkunuz olmasın ki, gelecekteki başarısızlıklarda, Ahmet Bey eskimiş parça gibi bir kenara atılacak, yerine yenisi takılacaktır. 
Çünkü AKP kongrede, gerçek ve şu an için değişmez önderini ilan etmiştir: Tayyip Erdoğan.

***

Tayyip Erdoğan’ın mutlak önderliğinin tescillendiği kongrede, Tayyip Bey’in karşıtları olan veya artık sırtında taşımayı istemediği, adının anılmasından hoşlanmadığı, kurucuların önde gelenlerin hepsi tasfiye edilmişlerdir; önümüzdeki dönemde eskiyi hatırlatan ne varsa silinecektir. 
Bu açıdan bakınca bu toplantıya “AKP’nin 5. kongresi” demek yerine, Tayyiban (Tayyip’e biat edenler) Kongresi demek daha doğru olacaktır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar