Koalisyon Öcüsü

Çocukları öcülerle korkuttukları gibi, çocukluk hastalığını henüz atlatamamış olan demokrasimizde de seçmenleri koalisyon öcüsü ile korkuturlar. Baskı yöntemlerini istikrar diye...

Çocukları öcülerle korkuttukları gibi, çocukluk hastalığını henüz atlatamamış olan demokrasimizde de seçmenleri koalisyon öcüsü ile korkuturlar. 
Baskı yöntemlerini istikrar diye adlandırıp, onun gitmesi halinde her şeyin bozulacağını iddia edenler kervanına AKP’nin milletvekili adayı, eski İçişleri BakanıEfkan Ala da seçim bölgesi Erzincan’da katılmış ve şunları söylemiş: 
Ben koalisyon olduğu zaman Türkiye’nin herhangi bir probleminin çözüleceğine zinhar inanmıyorum. 
Geniş bir çoğunluk tabanına dayanan tek parti iktidarlarının istikrarı sağladığı, aksine koalisyonların da kaos getirdikleri iddiası, genellikle çoğunluk baskısını çoğulcu demokrasiye yeğleyenlerin sıkı sıkıya sarıldıkları bir efsanedir. 
Dikkat edilirse görülür ki, genelde istikrar diye sunulan, dengelenmemiş çoğunluk sultasıdır ki, getirdiği de istikrar değildir. 
Bugün basının, yargının, ekonominin içinde bulunduğu duruma bir bakın! Sonra da karar verin! Etnik, mezhepsel açıdan bölünmüş, bizden olanlar  olmayanlar diye ayrıştırılmış, herkesin ötekileştirildiği, demokrasisinin kurumları baştan aşağı zedelenmiş Türkiye’nin içinde bulunduğu durum “istikrar” olarak nitelenebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 193 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 94 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar