Kız Kardeş

Sevgili, Baba bir anne ayrı olmak üzere, beş kardeşim olmasına karşın, pek kardeş ilişkisi yaşadığımı söyleyemem. Biri yıllar önce genç yaşta ölen Amerikalı kardeşlerimle bir arada...

Sevgili,
Baba bir anne ayrı olmak üzere, beş kardeşim olmasına karşın, pek kardeş ilişkisi yaşadığımı söyleyemem. Biri yıllar önce genç yaşta ölen Amerikalı kardeşlerimle bir arada geçirdiğim zaman, toplansa birkaç günü geçmez.
Ama kardeş ilişkisinin ne olduğunu karım ile baldızım örneğinde yaşayarak gördüm ve imrendim. Bir de, İlhan
-Turhan Selçuk ve Ülfet Ertel kardeşlerde tanık oldum aynı imrenilesi ilişkiye.
Aslında Kasım ve Hikmet Selçuk’un, kuvvacılığı babaları Kasım Bey’den, aydınlanmacılığı anneleri Hikmet Hanım’dan alan çocukları başlangıçta dörtmüşler. Orhan Abileri, genç yaşta veremden ölünce üç kalmışlar.
Bu üç kardeş bütün bir ömür boyu birbirlerinin üstüne titreyerek yaşadılar ve defter, salı günü Ülfet Ertel’in de 83 yaşında aramızdan ayrılmasıyla tümden kapandı.
Kara kıştan daha fazla tüyleri diken diken eden, siyah fon üzerine sarı ışık vurulmuş izlenimi veren, kıştan bile daha fazla ölümü andıran garip bahar havasının insanı titrettiği çarşamba günü Levent Camii avlusunda Ülfet Ertel’i son yolculuğuna uğurlarken aklıma yıllar önce İlhan Selçuk’un anlattığı olay geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 193 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 94 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar