Kaçak yaşam

Rıza Sarraf’a TİM tarafından ihracat ödülünün verilmesinin tepkileri sürüyor. Bu arada, Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetiminin Rıza Sarraf’ı gelmemesi konusunda uyardığının...

Rıza Sarraf’a TİM tarafından ihracat ödülünün verilmesinin tepkileri sürüyor. 
Bu arada, Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetiminin Rıza Sarraf’ı gelmemesi konusunda uyardığının doğru olmadığı, tam tersine bir mektupla şahsen davet edildiği dün Hürriyet’in haberinde açıklandı. Ancak en ilgi çekeni kuşkusuz Sözcü’de yayımlanan şu haberdi: 
“Rıza’ya ödül veren TİM’in binası kaçak” 
Haberde öğreniyoruz ki, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Çobançeşme’deki binası ruhsatsız olduğu gibi, yapının, üzerinde bulunduğu 200 dönümlük arazinin 140 dönümü de Evkur’a verilmiş durumda. 
Gazeteyi okuyunca şu ünlü benzetmeyi düşündüm: 
“Köpeğin adamı ısırması haber değildir, ama adamın köpeği ısırması haberdir.” 
Cumhurbaşkanı’nın kaçak Saray’da oturduğu bir ülkede TİM’in binasının kaçak olması değil, olmaması daha çok haber niteliği taşırdı. 
Öyle ya, kaçak yaşanan hayatların ülkesi Türkiye’de kaçak haber olmaktan çıkmıştır.
Gerçi kimileri kaçak yaşama savına itiraz edeceklerdir: 
Ne kaçak yaşaması abicim bedava yaşıyoruz! Bedava! 
Doğrusu, her gün ortalama bir kadının cinayete kurban gittiği, trafikte “bişşiy olmazabicim” diye, sebep-sonuç ilişkisinin hiçe sayılıp insanların sinek gibi öldüğü, polisin şiddet içermeyen gösterilerde bile hedef gözeterek insanlara ateş açtığı bir ülkede bedava yaşadığımız da söylenebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 194 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 94 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar