Hangi AKP

7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon tartışmaları bütün hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı en fazla oyu alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini verdiği anda, erken seçim...

7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon tartışmaları bütün hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı en fazla oyu alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini verdiği anda, erken seçim için zorunlu olan süre de işlemeye başlayacak. 
Türkiye’nin çıkarları açısından hiçbir soruna çözüm getirmeyecek, ama TayyipBey’in kendi çıkarlarına hizmet edeceğini düşündüğü erken seçimin önlenmesi için bir koalisyonun kurulması şart.
Kabaca iki tür koalisyon söz konusu olabilir: AKP’li koalisyon, AKP’siz koalisyon. 
AKP seçimlerden uzak ara farkla birinci parti çıktığına göre, toplumsal ve siyasal destek açısından AKP’li bir koalisyonun, en akla yakın çözüm olduğu açık. 
Hele hele Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sosyal ekonomik ve politik sorunlar göz önünde bulundurulduğunda, yeni anayasa yapmaktan yeni Ortadoğu politikasının oluşturulmasına, eğitim reformundan yargının gerçekten işlerliğe kavuşturulmasına, kuvvetler ayrılığı ilkesinin gerçek bir şekilde yaşama geçirilmesine kadar her alanda yeniden yapılanmayı öngören bir restorasyon hamlesini, ulusal mutabakat çerçevesinde gerçekleştirecek bir ulusal koalisyonda, diğer üç parti gibi AKP’nin de yer alması temelin sağlamlığı bakımından çok iyi olacaktır. 
Ama AKP’nin istikrar ile istibdadı birbirine karıştıran Tayyip damgalı görüşü, koalisyonlarda yer almasını engelliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 192 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 94 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar